Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Комуникации
08 яну
2010
 
 

Нови маршрутизатори на Netgear с връзка към 3G/4G/WiMAX клетъчни мрежи

Безжичните продукти на компанията интегрират 802.11n, ADSL2+ и 3G/4G/WiMAX за двойно резервиране на WAN комуникацията

7210 прочитания
Два нови маршрутизатора за връзка с клетъчни мрежи по стандартите 3G/4G/WiMAX пусна на пазара Netgear, съобщиха от дистрибутора Солитрон. Мобилният ШЛ безжичен 3G/4G маршрутизатор MBRN3000 съчетава безжична мрежа 802.11n с връзка към високоскоростни клетъчни мрежи през външен модем 3G/4G/WiMAXTM. Вторият маршрутизатор DGN2200M има и вграден ADSL2+ модем, като по този начин осигурява непрекъсната връзка към Интернет, било през DSL инфраструктура или през клетъчна мобилна мрежа. DGN2200M вече бе номиниран за награда за иновации от журито на изложението Consumer Electronics Show в Лас Вегас. „Конкурентните продукти не предлагат отказоустойчивост и са фокусирани върху ограничен кръг от мобилни оператори, а освен това предлагат малък безжичен обхват. Нашият продукт Wireless-N 300 Router с DSL модем, версия Mobile Broadband, се справя с всички предизвикателства и вдига летвата пред маршрутизаторите, предоставящи многобройни функции в едно устройство", обясняват от Netgear.


Според разработчиците клетъчните мрежи набират популярност в много страни като резервна интернет свързаност на DSL, като често предлагат подобна скорост, а дори и по-голяма на кабелната връзка. Освен това клетъчните мрежи са алтернатива на места, където не е достъпна друга ШЛ свързаност или сателитният вариант е твърде скъп.
Новите мобилни ШЛ маршрутизатори на Netgear предоставят на потребителите възможност за автоматично избиране на страната и мобилния оператор. Вградените функции за родителски контрол и филтриране на съдържанието е удобно за домашните клиенти и малкия бизнес. С подкрепата на OpenDNSTM това централизирано решения за web филтриране предпазва всяко друго устройство в мрежата, включително смартфони, геймърски конзоли и други. Защитните възможности са допълнени от проверка на пакетите (Stateful Packet Inspection - SPI), VPN и DoS защита. Поддръжката на гостуващи мрежи (т.е. на няколко SSID) помага на потребителите да пуснат в действие няколко безжични мрежи в дома си или в офиса. Това е удобно при настройка на отделна мрежа за гостите, които ще могат да влизат в интернет, но няма да виждат останалите файлове и ресурси в локалната мрежа. Автоматичното задаване на QoS осигурява подобрената работа на видео, телефония и игри. Наличният бутон за включване и изключване на WiFi функцията позволява на потребителите да пестят енергия. Като опция се предлага и зареждащ адаптер за кола, така че уредът да се ползва наистина мобилно.
DGN2200M ще бъде достъпен в целия свят от април 2010 г. като средната препоръчителна цена за САЩ е $179. Моделът MBRN3000 с външен 3G/4G/WiMAX USB модем ще се продава от март на цена за САЩ около $149.
CW/Б
ЕТИКЕТИ:
Netgear3GWiMAXADSL
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас