Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
07 яну
2010
 
 

Ford адаптира Sync за новия шофьорски интерфейс myFord Touch

Представянето на продукта, който първоначално ще се появи в Ford Edge и Lincoln MKX, е заложено в програмата на изложението за потребителска електроника Consumer Electronics Show в Лас Вегас.

7478 прочитания, 22 коментара
Ford обнови своята Sync технология и я превърна в основата за продукта myFord Touch - нов шофьорски интерфейс и дизайн на таблото - който ще бъде представен тази седмица на изложението за потребителска електроника Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас.

Продуктът включва разпознаване на гласа, графични дисплеи и тъчконтрол на волана.Дисплеите включват два малки, цветни LCD екрана от двете страни на скоростомера. Левият показва функциите на автомобила, а десният отговаря за забавлението, телефона и контрола на данни. Друг 8-инчов сензорен LCD екран има интерфейс с възможност за настройване според желанията на шофьора, така че да може да избира кои функции да се показват за пряк достъп.За свързването на различни устройства медийният център на myFord Touch разполага с два USB порта, SD слот и RCA аудио/видео букси. Колата може да се превърне и в WiFi система, когато широкочестотен USB модем се свърже с един от портовете. SD слотът е новият „дом" за данните на навигационната система, които могат да бъдат обновявани с помощта на SD карта.Наред с това, от Ford се обзалагат, че ще бъдете едно с телефона си. Джулиъс Марчуики, продуктов мениджър за свързването с мобилни приложения, демонстрира крайния резултат от обединяването на Sync SDK с Интернет доставчика на музикални услуги Pandora.com в автомобил, оборудван със Sync (не с myFord Touch). Марчуики използва технологията за гласови команди, за да се свърже с приложението на Pandora на мобилния си телефон. Междувременно разказва как, след като в Pandora са получили комплектът за разработчици за Sync, те са поискали достъп радио бутоните на таблата в колите на Ford, вследствие на което потребителите вече могат да имат достъп до музикалните услуги чрез тях.

От Ford споделиха, че студенти от Университета на Мичиган са създали приложение за Sync API , приложимо при нуждата от движение на два или повече автомобила заедно. Шофьорът на водещата кола пуска виртуални „трохи" по пътя, които достигат до автомобилите отзад. Други разработчици на приложения също предлагат решенията си и от компанията признават, че вече дори е трудно да се обръща достатъчно внимание на всички.

Плановете на Ford са myFord Touch да бъде добавена най-напред в луксозните модели Ford Edge и Lincoln MKX, но от 2012 г. потребителите ще могат да се радват на myFord Touch и във Ford Focus.

Изборът на автомобилния производител да представи myFord Touch именно на CES е технологията Sync, която е изградена върху платформата на Microsoft Windows Embedded Auto. Първоначалното приложение на Sync бе да свързва електронните устройства на водачите, като мобилни телефони и музикални плейъри, към система за гласови команди в автомобила. Вследствие на последното си преобразяване обаче, технологията се използва и за свързване на шофьора с функциите на самата кола.

IDG News Service, Бостън
Препоръчваме ви:
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи
Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Със SAP HANA банките могат да харчат 80% за иновации и само 20% за поддръжка

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас