“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ кариера
06 €ну
2010
 
 

Ќожът може да е опр€л до кокал при съкращени€та в »“ отделите

ћного технологични ръководители са притеснени как ще се справ€т с предизвикателствата на новата 2010 г. в услови€та на дефицитни, свръхнатоварени »“ професионалисти.

4218 прочитани€
—траница 1 от 2

ѕлановете на корпоративните »“ лидери за 2010 г. може да изправ€т мениджърите пред недостиг на персонал и необходимост от високотехнологични умени€. “ези два ключови фактора ще са нужни, за да успе€т »“ компаниите да възстанов€т и раздвижат нивата на бизнес растеж през периода на възстанов€ване на икономиката, сочат данни от неотдавна проведено проучване, цитирано от канадското издание на Network World.
ѕроучване на база различни източници започва да разкрива, че технологичните шефове може да са притеснени относно справ€нето им с настъпилата 2010 г. и предизвикателствата, пред които т€ ще изправи компаниите с оредели единици човешки капитал, включващ претоварени »“ професионалисти. ѕо данни на Robert Half Technology, 43 на сто от 1 400 главни информационни директори (CIO) са гласували, че техните технологични екипи са или дон€къде, или много пострадали от съкращени€та на фона на посто€нен обем натоварване.
"ћного компании са ор€зали технологични€ персонал толкова дълбоко, че превръщат в предизвикателство за »“ отделите поддържането на изискваните нива на работа, твърди ƒейв ”илмър, изпълнителен директор на Robert Half Technology. - "¬ъпреки че бизнесите може да са в състо€ние да продължават да оперират със свити екипи в краткосрочен план, посто€нни€т недостиг на кадри не е основа за устойчиво развитие и може да се отрази зле на ц€лостната производителност и на морала в организаци€та".
Ћили ћок, вицепрезидент в организаци€та на Gartner за проучвани€ на CIO, в ко€то т€ е водещ автор на годишното изследване на фирмените възнаграждени€ на »“ пазара - IT Market Compensation Study, твърди, че »“ екипите може да останат малочислени и претоварени през 2010 г. и че икономическата стабилизаци€ н€ма да бъде знак за възвръщането на бро€ »“ работни места на нивата преди рецеси€та. "ѕрез кризата »“ звената б€ха извънредно внимателни за местата на извършване на съкращени€та и много организации планират запазване на нивата на персонала без изменение за дълъг период от време напред. — напредването на възстанов€ването на икономиката, те може и да не наемат още много »“ професионалисти, така че не мисл€, че н€кога ще се върнем към мащабните »“ отдели от 2000 г. или 2001 г.", казва ћок, визирайки състо€нието на технологични€ сектор в  анада.
Ќезависимо от това проучване, Gartner анкетира 190 старши бизнес ръководители и установи, че 62 на сто от респондентите см€тат, че "промените, водени от »“, ще са ключов елемент от пост-рецесионната им стратеги€”, и че от високотехнологичните ръководители ще се очаква отново да “прав€т много с малко” през 2010 г. ≈ксперти в областта на наемането на »“ персонал не очакват този подход да сработи в дългосрочен план. “ова не означава, че н€ма възможност за »“ професионалистите да разви€т кариери и да се възползват от предимството да се превърнат в критична част от стратеги€та за бизнес развитие в дългосрочен план, твърди ћок.
1 2
ѕрепоръчваме ви:
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас