Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
26 ное
2009
 
 

Fujitsu пуска през януари 2010 г. нов сторидж от нисък клас с повече възможности

Бюджетите за съхранение на данни нарастват със 7% годишно, твърдят от Symantec.

3369 прочитания

Робърт Пецанка, регионален
мениджър за ЮИЕ в Symantec
През януари 2010 година Fujitsu ще пусне нова система за съхранение на данни от ниския клас, която ще притежава възможности за реализиране на „disaster recovery" сценарии. Подобна опция липсва в момента в този клас решения. Това заяви Тодор Тодоров от Fujitsu по време на семинар, организиран от технологичния гигант и Symantec. По неговите думи всички инструменти, механизми и приложения, които се използват във високия клас сториджи са едни и същи за всички модели. „Техническите характеристики, които са налице при представените преди седмица системи за съхранение Eternus DX400 и DX8000 са почти същите като при предходното поколение Eternus DX60 и DX80", коментира още Тодоров.
Освен това решенията за съхранение на технологичния гигант използват технология за криптиране на данните, която дава сигурност, че при излизане от употреба на устройствата, информацията от тях ще остане недостъпна за недоброжелатели.

„Бюджетите за съхранение на данни нарастват със 7% годишно, а електронната поща е основната причина за увеличаване на информационните обеми", каза Робърт Пецанка, регионален мениджър за ЮИЕ в Symantec. По неговите думи сред важните въпроси, с които се сблъскват компаниите са управлението на неструктурираната информация, лесния достъп до данни от страна на потребителите, намаляване стойността на съхранената информация и редуциране времето за бекъп. По думите на Ноел Уинтър, мениджър препродажби в Symantec, някои от тези задачи могат да бъдат решени, чрез решения като Enterise Vault (последната версия на продукта бе представена преди година). То предлага възможности като индексиране на информацията, за да стане лесна за търсене, категоризиране и класифициране на данните, както и гъвкаво архивиране.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас