Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
20 ное
2009
 
 

GSM асоциацията обяви победителите в състезанието за вградени мобилни модули

Белгийска фирма печели приза при високоскоростните мрежи, немски и китайски модули са отличени при 2G приложенията.

3591 прочитания
Асоциацията на мобилните оператори (GSMA) обяви победителите от първата фаза на състезанието за вградени мобилни модули, в което участват 3G и 2G приложения, продавани в момента или близко бъдеще. Сред победителите, обявени от шефа на GSMA Роб Конуей, на Мобилния конгрес в Азия, са:
- белгийската Option за нейния вграден модул GTM501, печелещ в категорията „Широколентови приложения"
- Немската Cinterion Wireless Modules за 2G M2M Evolution и китайската SIMCom Wireless Solutions за 3G SIM5215, номинирани в категорията „Теснолентови приложения"
Според главния маркетинг директор на GSMA Майкъл О'Хара, интересът към вградените мобилни устройства и услуги продължава да нараства, помитайки съществуващите граници и намалявайки фрагментирането на индустрията чрез предоставяне на мобилни решения, от които могат да се възползват както операторите, така и производителите.
Победителите са избрани от 9 съдии, посочени от мобилните оператори AT&T, KT, Orange, SMART, Softbank, Telecom Italia, Telefónica O2, Telstra и Vodafone, и са оценявани по 17 критерия като време за пускане на пазара, лекота на внедряване, краткосрочни и дългосрочни пазарни перспективи, ценова конкурентоспособност и стратегическа обвързаност на всяка компания за партниране с мобилните оператори и развиване на стабилна екосистема.
"Като се има предвид глобалното проникване на мобилните ШЛ услуги, операторите търсят 3G базирани модули, проектирани за иновативни приложения с богата функционалност. Затова искаме да подкрепим иновативния дизайн и допълнителните възможности, които поддържат приложения в потребителската електроника, автомобилната индустрия и други вертикални сектори, като точно това открихме в модула на Option GTM501, заявиха от журито. - В същото време 2G продължава да играе важна роля, така че модулите на Cinterion 2G M2M Evolution и на SIMCom 3G SIM5215 предлагат ценово достъпни решения с богата функционалност за нискоскоростните мрежи."
Очаква се асоциацията да избере победителите във втората фаза от състезанието, когато ще се оценяват иновативни приложения и услуги.
CW/Б
ЕТИКЕТИ:
GSM3GGSMAнагради
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас