“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | —офтуер
19 ное
2009
 
 

√»— технологиите все повече се интегрират с други системи

Ќа —ветовни€ √»— ден разкриха най-новите тенденции в развитието на географските информационни системи.

4658 прочитани€
√»— намират приложение във всички области на заобикал€щи€ ни живот, което до гол€ма степен води до тенденци€та тези технологии все повече да се интегрират с всички останали информационни системи, без значение дали става въпрос за системи за обработка на изображени€, CRM, ERP или системи за бизнес анализи, това стана €сно от презентаци€та „“енденции в развитието на √»— технологиите" на ћиглена  узманова от ≈—–» Ѕългари€ на 18 ноември - —ветовни€т √»— ден.

¬се повече развитието на √»— софтуера цели създаването на такива информационни системи, които да могат да комуникират помежду си и да са оперативно съвместими. »нтересна тенденци€ са все по-важните средства за прослед€ване на мобилни обекти в редица приложни сфери, което вече се забел€зва все повече и при бизнес приложени€та.

ѕо този начин √»— промен€ методите, по които работим, за да можем от една страна все по-ефективно да събираме и анализираме нашата информаци€, да € обработваме, да € визуализираме, като в крайна сметка целта е да взимаме по-интелигентни управленски или пък оперативни всекидневни решени€, така че да сме по-ефективни", добави  узманова.

ƒруга интересна тенденци€ при √»— технологиите е добав€нето на четвъртото измерение - времето - в тези информационни системи, като вече се по€в€ват все повече нови възможности за включване на компонентата време. ѕо този начин се излиза от ограничението да се следи какво се случва на територи€та единствено в пространствен аспект.

«а другите тенденции в √»— четете в борй 43 на в-к Computeworld.
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас