Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Аутсорсинг
13 ное
2009
 
 

Мултимилиардните покупки на HP

6514 прочитания
Страница 1 от 3

Новината, че HP ще „задели" $2,7 млрд. за покупката на производителя на мрежово оборудване 3Com накара анализаторите да хвърлят светлина върху бъдещото влияние на сделката, но същевременно припомни редица поглъщания, осъществени в дългогодишната история на ИТ гиганта.

3Com

HP обяви на 11 ноември, че ще плати сериозна сума, за да добави Ethernet комутаторите, маршрутизатори и решенията за сигурност на 3Com към своя ProCurve бизнес. По този начин HP ще успее да изгражда центрове за данни от ново поколение с помощта на мрежовото оборудване на 3Com. Сделката подсилва продуктовото портофолио на HP за конвергентен ЦОД в сравнение с това на Cisco и нейните партньори.
„Покупката дава на HP опорен комутатор - изцяло ново опорно устройство, каза Стив Сушарт от Current Analysis по повод 3Com H3C 12500, който компанията позиционира като конкурент на Cisco Nexus 7000. Според Сушарт сериите комутатори HP ProCurve 8212 и 5400 не успяват да изпълняват пълноценно функциите си за опорни мрежови приложения. „Това е по-нов, по-голям и по-фокусиран комутатор", добавя той.

 

EDS

Преди около 18 месеца през пролетта на 2008 г. HP обяви, че ще инвестира $13,9 млрд. в изключително бързо развиващия се бизнес с глобални ИТ услуги чрез придобиването на EDS. Категорично насочена срещу IBM, покупката на EDS бързо изведе HP на челно място в списъка с доставчици на услуги, поставяйки я веднага след IBM като втората най-голяма аутосорсинг компания в света. По това време анализаторите твърдяха, че HP иска не само да разшири своя бизнес с услуги, но и да продава повече оборудване за ЦОД чрез аутсорсинг сделки.
„ИТ услугите са голяма и стратегически важна част от пазара и те влияят върху технологичните покупки", каза тогава Бен Принг, вицепрезидент на Gartner. Той обясни, че ако IBM Global Technology Services работи с клиент на ниво услуги, има голяма вероятност потребителят да си купи технология на IBM. Ако HP успее да проникне с повече услуги при потребителите, неминуемо ще последват продажби на хардуер и софтуер.
„Ако HP разполага с по-голям „чадър" от професионални услуги, тя ще получи по-сериозен достъп до изключително стратегически пазарни позиции", заяви Принг.

 

Opsware

През 2007 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас