Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Малък и среден бизнес
11 ное
2009
 
 

Пощенска банка представи възможности за финансиране на малкия бизнес в 18 града в страната

Средствата са осигурени по кредитна линия от ЕБВР на стойност 50 млн. лв., която Пощенска банка договори за предоставяне на оборотни и инвестиционни средства на предприемачите в България.

5914 прочитания
Възможности за финансиране пред малкия бизнес в 18 града в цялата страна представиха експерти на Пощенска банка и консултанти към Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). В поредицата срещи, започнала през пролетта, представителите на малкия и среден бизнес бяха информирани и консултирани за актуалните условия и начини за финансиране на техния бизнес. Средствата са осигурени по кредитна линия от ЕБВР на стойност 50 млн. лева, която Пощенска банка договори за предоставяне на оборотни и инвестиционни средства на предприемачите в България.

В настоящата икономическа ситуация малкият бизнес се интересува от банково финансиране предимно с цел осигуряване на средства за оборотен капитал. Това от една страна може да се обясни с нарасналата междуфирмена задлъжнялост, блокираща част от средствата на фирмите, и трудно събираемите вземания, а от друга с предпазливостта на предприемачите да предприемат нови инвестиции в несигурната икономическа обстановка през последните месеци. Интересът към инвестиционни кредити е предимно за довършване на започнати проекти и за проекти, свързани с възобновяеми енергийни източници.  

Основните теми, които вълнуват малкия бизнес в настоящия бизнес климат, са свързани с икономическа стабилност на страната, цената на банковото финансиране, обезпечението предвид понижената цена на определени видове имоти в момента, и възможностите за финансиране на проекти по еврофондовете, уточниха от Пощенска банка.

Препоръчваме ви:
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас