Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Информационно общество
11 ное
2009
 
 

Станаха ясни победителите в десетото издание на “БГ сайт”

В надпреварата тази година се включиха 184 уеб сайта на български език, а в онлайн гласуването за наградите на публиката участие взеха 23 143 потребители

4147 прочитания

32-членно жури определи победителите в десетото поред издание на конкурса "БГ сайт". В надпреварата тази година за златните статуетки, изработени от скулптура Иво Арнаудов, се включиха 184 уеб сайта на български език. Рекорден брой гласове подадоха българските интернет потребители в онлайн гласуването за наградите на публиката - 23 143.
Кандидатите бяха оценени от специалисти в сферата на интернет маркетинга, комуникациите, софтуера, медиите и индустрията. Работата на журито бе наблюдавана от PriceWaterhouse Coopers.
Сайтът на Първа инвестиционна банка (fibank.bg) стана първи в категорията "Банки и финанси". На втори и трето останаха еsurance.bg и moitepari.bg. Наградата на публиката бе за moitepari.bg. Другите номинирани в тази категория бяха още fibank.bg и allianz.bg.
mykitchen.bg взе приза в раздела „Електронен магазин". Подгласници се оказаха notebook.bg и novmac.bg. Сайт на публиката в тази категория бе iskampc.com.
В раздела "Кауза, събитие, общност" за победител бе определен client.bg, а на второ и трето място се наредиха photo-forum.net и startbusiness.bg. Технологичният сайт hardwarebg.com взе приза на публиката.
Сайтът на М-тел (mtel.bg) взе първата награда в раздела „Корпоративен сайт". Призът на публиката отиде за si-7.com. В тази категория конкуренцията бе особено жестока, тъй като се за първото място се състезаваха 32 уеб-проекта
За победител в раздела „Личен сайт/блог" журито определи „блога на Юруков" - yurukov.net. Публиката отличи bloodys.com.
В категорията „Медии" съревнованието бе между сайтовете на Нова телевизия, moetodete.bg и btv.bg, като последният стана победител в надпреварата. Феновете предпочетоха gong.bg.
drebcho.bg спечели в раздела „Образователен сайт". Публиката даде вота си на birdsinbulgaria.com.
Отново drebcho.bg бе отличен и в категорията за онлайн информационни услуги. Публиката отредиха първото си място за bezplatno.net.
Фаворит на журито в категорията за пътувания и туризъм стана esky.bg. Подгласник стана сайтът nasamnatam.com. Той се оказа и предпочитаният от публиката туристически онлайн гид.
В категория "Публична администрация и НПО" надпреварата спечели сайтът на Национална агенция по приходите - nap.bg. Подгласници станаха сайтовете на Община Бургас и Комисията за защита на личните данни. Публиката също награди nap.bg.
В раздела „Социални мрежи и сайтове за запознанства" първенец стана moetodete.bg. Феновете също гласуваха за този сайт, създаден в помощ на българските майки.
Приза за интернет реклама отиде при the39clues.bg.
Специалната награда на Microsoft за сайт, създаден с технологии на корпорацията, отиде при esurance.bg.
Специалните награди на Експертния съвет взеха bogomil.info, bg.wikipedia.org и elmaz.com.
В рамките на конкурса до сега са били раздадени 166 статуетки, а с 10-то издание към тази цифра бяха добавени още 16.
ЕТИКЕТИ:
БГ сайт
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас