Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
15 окт
2009
 
 

SAP и HP интегрират свои платформи за бизнес-анализи

SAP и Hewlett-Packard подписаха споразумение, чрез което ще интегрират платформите си SAP NetWeaver (SAP NetWeaver Business Warehouse) и HP Neoview. Целта е клиентите на двете компании да бъдат подпомогнати в посрещането на предизвикателствата в областта на бизнес анализа на данни (Business intelligence - BI) и Data Warehousing (DW).

5185 прочитания
Често на компаниите се налага да изразходват повече време, вложения и технологични ресурси, за да вземат информирани бизнес решения. Достъпът до необходимите данни, извършването на анализи и подготвянето на доклади е свързано с използването на множество продукти за BI.
“С осигуряването на по-голяма прозрачност в управлението и обработката на данните си, компаниите ще бъдат улеснени при вземането на важни бизнес решения в условията на днешната икономика”, заяви Петър Миленков, изпълнителен директор на SAP България. “Като работят заедно, SAP и HP дават възможност на клиентите си да управляват необходимата им информация по-гъвкаво и ефективно”, допълни той.
“Интеграцията между SAP NetWeaver BW и HP Neoview е стъпка, която да улесни клиентите в работата им с постоянно нарастващия обем от информация”, заяви Хенри Морис, главен вицепрезидент “Софтуер и услуги” на IDC.
Обединението ще даде възможност на потребителите да инсталират SAP NetWeaver BW или BI решения от SAP на HP Neoview корпоративни Data Warehouse платформа. Възможностите на платформата HP Neoview се допълват от SAP NetWeaver BW и от високо продуктивния софтуер SAP NetWeaver Business Warehouse Accelerator (SAP NetWeaver BW Accelerator). Продуктите от семейството на SAP Business Objects изпълняват ролята на BI Front-End инструменти за високоскоростен анализ на данните.
Интегрираните продукти ще предложат оптимизация при достъпа и обработката на голям обем операционни данни. Вместо да изразходват ресурси за допълнителни решения, клиентите могат да защитят и извлекат предимство от вече направените инвестиции в DW, като добавят SAP NetWeaver BW с база данни, която работи на HP Neoview платформа.
Решенията HP Business Intelligence, заедно с цялото портфолио на HP, създават възможност за комплексно предлагане на решенията на SAP за BI. За последните 20 години, близо половината от внедряванията на решения на SAP са били на платформи на HP. Новата интеграция ще бъде решение и за компании, които не ползват ERP системи на SAP.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас