Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
14 окт
2009
 
 

До 20 октомври Nokia пуска масово услугата мобилен имейл

По прогнози на Nokia, до 2012 г. броят на онлайн мобилните устройства ще надхвърли този на онлайн РС-тата.

6138 прочитания
Страница 1 от 2

“От 15 октомври технически е налична новата услуга на Nokia за масовата аудитория – Nokia messaging, която позволява ползването на електронна поща през мобилен телефон. До 20 октомври ще са приключили техническите настройки с операторите и услугата комерсиално ще се появи с първите оферти на пазара”, заяви Росен Петков, регионален мениджър за пазарите на Nokia в България, Сърбия, Македония, Черна гора, Албания и Косово при представяне на новите решения на компанията у нас на 14 октомври.
Това е възможно благодарение на договорите, които най-големият в света производител на клетъчни апарати е подписал с трите големи доставчика на имейл услуги в България - mail.bg, abv.bg, dir.bg и с трите “традиционни” мобилни оператора. “България е първата държава в Югоизточна Европа, където ние официално обявяваме новата услуга”, съобщи Росен Петков. ”Всичко, което ви е нужно, за да ползвате новата услуга, е да знаете имейл адреса си (или името на портала), както и паролата. Телефонът притежава интелекта да настрои всичко останало, така че да започнете да изпращате и да получавате имейли преди да се усетите. Също така, услугата електронната поща на Nokia ви дава възможност за достъп до 10 лични имейла от една изходна точка на мобилното устройство. Дали ще бъде Yahoo! Mail, Hotmail, Gmail, AOL Mail или mail.bg, abv.bg, dir.bg–услугата на Nokiа поддържа всички популярни глобални и локални доставчици на електронна поща”, поясни Александър Ламач, търговски мениджър „Услуги” за района на Алпите и Югоизточна Европа. Става въпрос за т.нар. push решение, което е изключително трафик – оптимизирано и лесно се обвързва с атрактивна тарифа, като при него не се изисква изтегляне на данни, както е при pull имейлите. Nokia Messaging трупа съобщенията от до 10 пощенски адреси на абоната, като доставя в телефона му писмата в момента, в който пристигнат в сървъра.
“За да ползвате новата услуга, не е задължително да си купувате ново устройство. Услугата се поддържа на над 55 модела, които в момента съществуват на пазара. Пакетът ще се активира елементарно, с едно обаждане до мобилния оператор”, уточни Петков. Очаква се българските оператори да предложат атрактивна цена през пусковия период на услугата, за да привлекат потребителите на мобилен интернет.
Целта на Nokia е мобилната е-поща да бъде достъпна, лесна и удобна, и до 2010 г. да е заложена във всяко устройство с възможността за настройване според нуждите на отделния потребител. Услугата ще се предлага с устройствата от серията апарати и смартфони с платформата Series 60, които работят под операционната система Symbian. Поддържат множество от приложения, целящи мобилност - Contacts, Calendar, Email, Web/WAP браузър и медиа плейъри.
България е избрана за един от основните центрове на Nokia за Балканите (Сърбия, Македония, Черна гора, Албания и Косово).
1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас