“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »нтернет
13 окт
2009
 
 

ќт 2010 г. Lufthansa пак пуска безжичен »'нет по време на полет

 омпани€та ще използва технологи€ на Panasonic, осигур€ваща достъп през почти цели€ полет.

4374 прочитани€
Lufthansa планира отново да въведе безжичен »нтернет достъп в своите междуконтинентални полети от средата на 2010 г., съобщиха от авиокомпани€та. «а тази цел Lufthansa ще използва широколентовата връзка ExConnext на Panasonic Avionics, като ще се стреми да покрие по-гол€мата част от полетите си в първите 12 месеца след старта на услугата, наречена FlyNet. ÷ената, ко€то пътниците ще плащат за „въздушн舓 »нтернет, все още е неизвестна, въпреки че от авиолини€та казаха, че ще предлагат различни времеви схеми за достъп, вариращи от един час до един месец. ¬еро€тно компани€та ще предложи и покритие за мобилни телефони и смартфони, което заедно с »'нет връзка от лаптопи ще е достъпно почти през цели€ полет.
ExConnect е способна по време на полет да предложи скорост до 50Mbps, ко€то може да се разпредели между отделен канал за екипажа, “¬ в реално време, телефон, покритие за мобилни телефони и »нтернет.
Ќемската авиокомпани€ беше първата, ко€то въведе »нтернет услугата Connexion by Boeing в полетите си през 2004 г., а цената тогава бе от $10 до $30 за времето на цели€ полет. ѕредлагането на достъп до ћрежата бе прекратено през 2006 г., след като предложението не доби достатъчно попул€рност сред пътниците. “ерористичните атаки през септември 2001 г. също оказаха неблагопри€тно вли€ние и н€кои големи американски авиолинии се отказаха от плановете си да осигур€ват »нтернет достъп на пътниците си.
ѕонасто€щем пасажерите на н€колко авиолинии могат да използват »нтернет по време на полет, но в повечето случаи връзката е базирана на клетъчни мрежи или на сателитна връзка, което ограничава услугата в определен географски район, например за континенталната част на —јў. ”слугата на Lufthansa ще е достъпна почти през цели€ презокеански полет.
IDG News Service, “окио
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас