Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Съхранение на данни
12 окт
2009
 
 

Поставят SSD устройства в сървърите HP ProLiant

Един твърдотелен диск може да замени от 4 до 40 традиционни твърди диска, смятат от Hewlett-Packard

4599 прочитания
Компанията Hewlett-Packard обяви намеренията си да предложи твърдотелни носители с капацитет 50 и 120 GB в качеството на един от вариантите за комплектоване на широк спектър сървъри HP ProLiant G6, както и за отделни сървъри от серията ProLiant G5.
HP ще вгражда SSD устройствата със SATA интерфейс на компанията Samsung Electronics, които ще са предназначени за поддръжка на виртуализирани среди и приложения, активно използващи I/O функции. За нормалното функциониране на виртуализираните среди е нужен значителен ресурс от памети, системи за дисково съхранение и мрежови съединения за оптимизация производителността на сървъра.
По-рано през тази година компаниите Sun Microsystems и IBM също обявиха началото на поставяне на твърдотелни дискове в своите сървърни решения.
В HP твърдотелните носители се разглеждат като „зелени" решения. В Samsung са съгласни, че подобни устройства могат значително да съкратят нивото на енергопотребление на сървърите HP ProLiant, и в зависимост от приложенията и изчислителното натоварване, те поддържат 40-50 пъти по-голяма производителност спрямо традиционните дискове.
В HP ProLiant, както подчертават от Samsung, нивото на енергопотребление на твърдотелните устройства е около 1,9 W при запис и 1,5 W при четене. Това означава, че подобни показатели са пет пъти по-ниски, от тези при използване на традиционни HDD от корпоративно ниво. В режим на изчакване SSD-тата използват 0,1 W.
Освен това, с използването на твърдотелни носители ще се позволи освобождаването и пространство в помещенията на центровете за данни, смятат от Hewlett-Packard. Според тях, в зависимост от приложенията, едно SSD устройство може да замени в сървърния масив от 4 до 40 твърди диска със SAS интерфейс, предлагащи 15 хиляди оборота в минута скорост на въртене на плочите.
ЕТИКЕТИ:
HPHewlett-PackardSamsung
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас