Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Системи и решения
02 окт
2009
 
 

ЕК стартира първата паневропейска сателитна навигационна система

Отворената услуга на EGNOS е безплатна.

6655 прочитания

Въвеждането в експлоатация на Европейската геостационарна система за навигационно покритие (European Geostationary Overlay Service, или EGNOS) беше официално открито от вицепрезидента по транспортна политика на ЕК Антонио Таджани на 1 октомври 2009 г.

Отворената услуга на EGNOS, която е безплатна, е вече достъпна за всеки потребител, притежаващ приемник, който може да я поддържа (каквито са и повечето сателитни навигационни приемници на пазара).

Системата се състои от импулсни приемопредаватели (транспондери) на борда на три геостационарни сателита над източния Атлантически океан и Европа, свързани с около 40 наземни станции и четири контролни центъра. Наземните станции първо приемат сигнали от американски GPS сателити, след което информацията се препредава към потребителите през споменатите транспондери, които намаляват отклонението при позициониране до 2 м от реалното положение на обекта (в сравнение с до 20 м с GPS).

EGNOS, притежавана от ЕК, е първата паневропейска сателитна навигационна система. Разработена е от Европейската космическа агенция (ESA), ЕК и Eurocontrol (Европейската организация за безопасност на въздушното движение). Управлението и поддръжката на системата е поверено на френския доставчик на спътникови услуги ESSP SaS със седалище в Тулуза, с който ЕК подписа договор на 30 септември 2009 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас