Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
02 окт
2009
 
 

Националната GNSS мрежа ще продава услуги под името ГеоНет

Мрежата предлага последно поколение технологии за прецизни измервания и бе представена на Пловдивския панаир

4947 прочитания
Ново поколение интелигентна GNSS мрежа с национално покритие бе представена на Пловдивския технически панаир. Референтната мрежа и услугите, които се предлагат на нейна база, ще се продават под името ГеоНет.
ГеоНет ще предоставя мрежови данни за прецизно определяне в реално време на координати за нуждите на геодезията, сеизмологията, кадастъра, комуникациите и инфраструктурата, проучването и разработката на полезни изкопаеми, за геологията, за изграждането и поддръжката на електропреносни съоръжения, на нефтопроводи и газопроводи. С тази услуга ще бъде възможно прецизното определяне на координати при строителство на сгради, на хидросъоражения, при пътно строителство и автоматизирано управление на пътностроителни машини, при строителство на железопътна инфтраструктура. Сред многото приложения са и предоставяне на диференциални корекции за поддръжката на ГИС системи, за събиране на данни, свързани с опазването на околната среда и водите, данни за прецизно позициониране на земеделски машини и определяне на обработваеми площи, за управление на автопаркове, следене на автомобили и транспортни средства.
„ГеоНет е изградена от 30 GNSS приемника, които са разположени така, че да осигуряват пълно покритие на територията на България, обяснява Росен Петков от ГеоНет. -Средната дължина на базовите линии между станциите от мрежата е 74 км."
Достъпът до ГеоНет ще е възможен чрез купуване на карти с предплатено време за ползване на мрежата. Активацията на услугата ще става чрез въвеждане онлайн на кода от картата. От компанията Зенит-Гео, изградила мрежата, обявиха възможност за безплатен тестови период на услугата.
Мрежата, изградена от Зенит-Гео, е единствената в България, която осигурява пълно покритие на територията на страната и приема и обработва сигналите от американската спътникова система GPS и от руския й еквивалент ГЛОНАСС
Tехнологията за високоточкови измервания се прилага в България от 3 г., като в момента съществуващите GNSS мрежи са общо 3. ГеоНет представя ново, по-високо технологично ниво на изградената мрежа и по-високо качество на услугите за използването й, твърдят създателите. "Целта ни е да предложим на клиентите ни най-доброто от световната практика в момента и за целта си сътрудничим с лидера в областта на GNSS технологиите - американската компания Trimble Navigation, каза при представянето на ГеоНет в Пловдив инж. Росен Петков от ГеоНет. - Имаме амбиция да работим и за разширяване на приложенията на този тип измервания в България, тъй като възможностите на технологията са много, а и националния обхват на мрежата е огромно преимущество'', допълни инж. Петков.
CW/Б
ЕТИКЕТИ:
GPSГЛОНАССGNSS
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас