Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
01 окт
2009
 
 

Глобул пусна фиксиран телефон и за дома

Услугата с месечна такса 4,9 лв. или 8,9 лв. е активна в повече от 120 населени места, но покритието й ще се разширява

13348 прочитания
GLOBUL Home е най-новата фиксираната телефонна услуга на българския пазар и според оператора, е най-евтината. Услугата, насочена към частните абонати, вече се предлага в 120 населени места в България с население над 5000 жители, и допълва вече портфолиото от фиксирана телефония на Глобул, включваща досега Office Zone за бизнес потребители и Student Zone - за студенти и преподаватели от ВУЗ.
Новите програми на телекома за домашен телефон се продават в 2 варианта. Месечната такса за Home Start е 4,9 лв. и предоставя 50 безплатни минути месечно (30 мин. при 1-годишен договор) към всички национални фиксирани мрежи, както и международни разговори с номера в страните от Международна зона 1 (фиксирани мрежи в цяла Европа, мобилни и фиксирани мрежи в САЩ, Канада и Русия).
Вторият абонаментен план е GLOBUL Home Plus е месечна такса от 8,9 лв. и включва 120 минути на месец при 2-годишен договор и 90 безплатни минути при 1-годишен контракт. Предпочелите по-дългия срок получават подарък и домашен телефонен апарат - безжичен DECT или стационарен цифров телефон.
След като свършат минутите в пакета разговорите във фиксираната мрежа на Глобул струват по 1 стотинка на минута, градските разговори с фиксирани номера от други мрежи са по 5 ст. на минута, а междуградските разговори - по 8 стотинки на минута. „Разговорите до всички национални мобилни мрежи се таксуват 32 ст. на минута, колкото е и цената за разговор между мобилни абонати на различни оператори, каза Петя Златева, директор „Продукти и услуги" на оператора.

Димитрис Люпис, главен маркетинг директор на Глобул, и Петя Златева, директор „Продукти и услуги”, символично прерязват традиционния кабел за фиксираната телефония


„Фиксираните услуги на Глобул се предлагат без инсталационна такса, а домашният телефон ще бъде активен до 2 часа след подписване на абонаментния договор, обеща Димитрис Люпис, главен маркетинг директор на телекома. - Досега фиксираните телефонни услуги в България бяха скъпи. Потребителите плащаха неоправдано високи месечни такси, такси за първоначално свързване и чакаха с дни преди услугата въобще да бъде активирана. С търговския старт на услугата GLOBUL Home, всичко това остана в историята", допълни Люпис.
Досегашните абонати на други фиксирани мрежи могат да преминат към Глобул и да запазят досегашния си номер като представят в магазин на телекома или официалните му партньори сертификат за преносимост, издаден от досегашния им оператор.
CW/Б
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас