Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
бр. 33, 2009

11 сеп
2009
 
 

Европа бавно излиза от кризата

2658 прочитания
Конфедерацията на европейския бизнес BUSINESSEUROPE, чийто член от страна на България е БСК, публикува редовния си доклад за икономическото състояние и перспективите пред европейската икономика – „Economic Outlook - Есен 2009”. Документът е озаглавен „Неравният път към възстановяването” и отчита първите признаци на стабилизация на европейската икономика. Според авторите на доклада, най-новите данни и показатели предполагат, че икономическата активност в ЕС се стабилизира, а рецесията върви към своя край. Въпреки това „няма причина да се скача от радост”, тъй като анализаторите на BUSINESSEUROPE все още не виждат условия за устойчив растеж.

Според тях, реалният БВП на ЕС се очаква да се свие с 3,9% през тази година, преди да нарасне с 0,7% през 2010 г. Дълготрайните последици от кризата се очакват най-вече по отношение на инвестициите, заетостта и публичните финанси. На фона на нарастващата безработица, инфлацията в еврозоната остава ниска, средно с 0,3% през тази година и очаквания за около 1,3% през 2010 г. Членовете на BUSINESSEUROPE са загрижени, че настоящата криза ще окаже отрицателно влияние върху потенциала на ЕС за растеж през идните години, поради което е необходимо да бъдат решени редица предизвикателства. Едно от тях е подкрепата на инвестициите и иновациите. Нужно е да се създаде по-привлекателна среда за предприемачеството и иновациите, казват от обединението. Сред мерките са и стабилизиране на финансовите пазари и по-бърз достъп до финансиране за подпомагане на бизнес инвестициите, както и осигуряване на дългосрочна устойчивост на публичните финанси.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас