Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
09 сеп
2009
 
 

М-Тел стартира търговски HSPA+ услуги със скорост до 21 Mbps

Компанията пуска нов USB стик, поддържащ новата технология, обяви и нови тарифни планове за мобилен интернет - от 3,9 лв. до 15,9 лв. на месец.

7234 прочитания
Страница 1 от 2

Мобилтел демонстрира на живо скоростта на мобилния интернет, който предлага с най-новата си технология HSPA+, като търговският старт на услугата е предвиден за 17 септември в столицата.
М-Тел е първият телеком оператор в България и шестнадесетият в света, който надгражда своята 3G мрежа с технологията HSPA+, като по този начин предлага на своите клиенти скорост за мобилно сваляне на данни до 21 Mbps, а изпращането е със скорост до 5,76 Mbps. „Компанията е единствената, която разполага с необходимия честотен спектър за търговски старт на новата технология", обясни Андреас Майерхофер, главен изпълнителен директор на Мобилтел. Според Андреас Кухар всеки потребител ще може да разчита на две честотни ленти по 5 MHz, което удвоява „магистралата" за мобилен пренос на данни. „Новата технология осигурява 6 пъти по-висока скорост на download от HSDPA 3,6 Mbps и е три пъти по-бърза от достъпната в момента HSDPA 7,2 Mbps", заяви Кухар.
За 4 години само за развитие на мобилните широколентови услуги Мобилтел е инвестирала над 100 млн. евро, а общо за развитие на инфраструктурата и услугите компанията е вложила над 600 млн. евро, превръщайки се в най-големият инвеститор на българския телекомуникационен пазар, заяви Майерхофер.

Андреас Майерхофер, главен изпълнителен директор на Мобилтел, и Александър Кухар, главен технически директор в Мобилтел.


"За съжаление в България проникването на широколентовия интернет все още е на много ниско ниво, включително на мобилното. Но ние сме готови да подкрепим с нашия опит и експерти правителството, за да достигне тази услуга до максимален брой българи. Навлизането й в области като образованието и здравеопазването е много важно за развитието на българското общество. Като цяло по-близкото сътрудничество между нас, като компания с едни от най-големите инвестиции в България, и държавата би довело до по-бърза промяна в сферата на технологиите и телекомуникациите", сподели позицията на Мобилтел Андреас Майерхофер.
За да демонстрира последните си високотехнологични продукти и услуги телекомът организира в София изложението M-Tel Hi-Tech Fest от 10 до 14 септември. Всеки ден ще бъде посветен на иновативен продукт или услуга, с които посетителите на изложението ще се запознаят преди премиерата им в магазините на М-Тел.
На 10 септември е „Денят на M-Tel Netbook", като клиентите ще видят най-новия USB стик за мобилен интернет, поддържащ HSPA+ и позволяващ пренос на данни към лаптопа със скорост до 21 Mbps. Лаптопът Dell Adamo с дебелина само 1,64 см и екран 13,4 инча ще се предлага в магазините на компанията за 199,9 лв. на месец в комплект с 2 GB месечен трафик и безплатен USB стик.
1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас