Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Е-администрация
07 сеп
2009
 
 

Ежедневен електронен отчет на бензиностанциите пред данъчните власти

Промяна в Наредба 18 на МФ предвижда още съхраняване на данните от касови апарати в хотелски и търговски вериги на енергонезависимам памет вместо на хартия

3893 прочитания

Търговците на течни горива вече ще трябва да отчитат действителните си обороти в реално време. От 1 октомври 2009 г. всяка бензиностанция в България трябва да подава ежедневен отчет за продажбите на течни горива, пише в наредба, подписана в петък от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. „Промяната на Наредба Н-18 засяга регистрирането и отчитането на продажбите в търговските обекти и е важна крачка към ликвидацията на сивата икономика и в борбата с нелегалния внос и разпространение на течни горива", съобщават от финансовото министерство.
Изпълнението на наредбата важи за всички бензиностанции, независимо от големината и местоположението им. „Механизмът на ежедневно електронно отчитане ще направи невъзможно манипулирането на данни от недобросъвестните търговци и ще повиши възможността за извършване на рисков анализ от страна на данъчната администрация", заяви Симеон Дянков.
Измененията в наредба Н-18 предвиждат още възможността големите търговски и хотелски вериги в България да използват контролни ленти на електронен носител вместо хартиени контролни ленти на касовите си апарати. „За обектите, в които месечно се извършват десетки хиляди продажби, досега това означаваше да използват огромни количества хартия и създаваше ненужни административни пречки. След промените контролните ленти ще се съхраняват на енергонезависим електронен носител. Намалената употреба на хартиени ролки ще доведе не само до редуциране на разходите на търговците, но и ще спаси от ежегодно изсичане хиляди дървета", заяви министър Дянков.
CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас