Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
24 авг
2009
 
 

САЩ: Ориентирайте се към социалните мрежи за търсене на работа

Кандидатите за ИТ работни позиции не бива да си губят времето да четат списъците с най-търсени обяви за работа или кариерни изложения, според скорошните проучвания, които показват, че тези два ресурса за намиране на занятие са най-слабо ефективни за HR ръководителите в САЩ.

12788 прочитания
Почти половината - 47%, от анкетираните в щатско проучване, са оценили с най-висока степен на ефективност при търсенето на ново работно място социалните мрежи като LinkedIn, Facebook и Twitter.
Това сочат резултатите от изследване сред над 200 HR мениджъри в САЩ, което фирмата за цялостно кариерно и административно обслужване на съкратен персонал (outplacement) Challenger, Gray & Christmas проведе през август, за да научи какви подходи за търсене на работа са най-ефективни. Събития като кариерните форуми и класифицираните обяви за работа във вестниците се посочват като най-неефективните начини за търсене на работа, докато социалните мрежи и Интернет обявите са определени като най-полезни от мнозинството от отговорилите на анкетата, пише щатското издание на Network World.
Кариерните събития (job fairs) са на последно място в класацията на ефективните начини за търсене на свободни позиции, като дори след тях се нареждат класифицираните обяви в печатните медии.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас