Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
19 авг
2009
 
 

Кабинетът спеши изготвянето на ортофотокарта на земеделските земи

Неизпълнението на тази мярка от предходния кабинет е застрашило функционирането на интегрираната система за административен контрол. Неспазването на срока 30 септември 2009 г., договорен с ЕК, би довело до санкции за България.

6224 прочитания

Доставката на сателитни изображения, предназначени за изработване на цифрова ортофотокарта на 40% от обработваемите земи в България, да бъде възложена чрез процедура на договаряне без обявление при условията на Закона за обществените поръчки. Това реши Министерският съвет на своето заседание от 12 август. Благодарение на тази мярка ще бъде спазен срокът 30 септември 2009 г. за изготвянето на ортофотокартата. Той е фиксиран в Плана за действие, съгласуван с генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на Европейската комисия и е свързан с прилагането на интегрираната система за административен контрол (ИСАК) в България.


Одобрената от правителството мярка за ускоряване изготвянето на ортофотокарта се налага, тъй като предишното ръководство на МЗХ не е провело необходимата процедура по ЗОП, което застрашава спазването на сроковете, функционирането на ИСАК и може да доведе до санкции за българската държава в размер на от 5 до 100 процента от предвидения финансов пакет, уточняват от пресслужбата на кабинета.

 

Последващата обработка на сателитните изображения може да се извърши от Министерството на отбраната чрез военно-географската служба на Българската армия. Изготвената на тази база цифрова карта ще бъде доставена на МЗХ в срок до 30.11.2009 г.

 

В комисията за провеждане договарянето с кандидатите за определяне условията на договора за извършване на доставката, ще участват представители на министерствата на земеделието и храните, на правосъдието, на отбраната и на финансите.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас