Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Малък и среден бизнес
19 авг
2009
 
 

Daticum дава 20% намаление на услугите си за стартиращи фирми

Новосъздадените компании могат да изберат изнесено съхранение на бизнес информацията си, спестявайки пари за създаване и поддръжка на собствено сървърно помещение

1531 прочитания
Българският център за данни Daticum започна кампания в подкрепа на стартиращите предприемачи у нас. Центърът, който е част от Сирма Груп, ще предложи отстъпка от 20% от цените на своите услуги за всяка фирма, регистрирана преди по-малко от половин година.
Анонсът става факт два месеца след като Daticum обяви партньорска програма, насочена към компаниите, развиващи SaaS (Software as a Service) услуги. По нея центърът предоставя оборудване с гратисен период на всеки доставчик на софтуер като услуга, позволявайки му да разработи бизнеса си, да привлече клиенти, да започне да печели от тази дейност и едва тогава да изразходва средства за важни ресурси, като хардуер и свързаност.
„Нашата цел е да привлечем вниманието на стартиращите предприемачи върху факта, че вече не е нужно да инвестират в скъпи сървърни решения и ако изнесат съхранението на своята бизнес информация към Daticum, ще могат да освободят много повече ресурси, които да насочат към основната си дейност. За компаниите, които вече имат собствено сървърно помещение, може би неговото функциониране е оправдано, но за новите бизнес организации подобна инвестиция е безпредметна" - посочи Росен Маринов, изпълнителен директор на българския център за данни.
Освен, че ще получат 20% отстъпка и ще спестят средства за изграждане и поддръжка на собствено сървърно помещение, фирмите, избрали Daticum, ще бъдат и много по-спокойни за своята бизнес информация. Центърът е единствения в страната, покриващ изискванията на Ниво 4 на TIA. Той е защитен от пожар и наводнение, разполага с денонощна въоръжена охрана и собствен генератор на електрозахранване.
„Появата на повече стартиращи фирми е изключително важна за икономиката ни и аз се надявам, че в бъдеще по-голям брой доставчици на услуги и продукти ще обявяват специални промоционални условия за този тип клиенти. Защото ако днес помогнем на повече нови компании да се развият успешно, утре много от тях ще останат наши клиенти, ще генерират повече приходи, повече работни места и в крайна сметка - ще допринесат за ръст на цялата икономика" - добави Маринов.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас