Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Фотоапарати
31 юли
2009
 
 

Panasonic обяви четири нови фотоапарата Lumix

11949 прочитания
Страница 1 от 3

Компанията Panasonic обяви четири нови цифрови фотоапарати от серията Lumix (DMC-ZX1, DMC-FZ38, DMC-FX60, DMC-FP8). Моделът DMC-ZX1 разполага с 25 mm широкоъгълен обектив с 8x оптично приближение в тънък и компактен корпус, благодарение на 0,3 mm асферична леща и 0,3 mm сферична леща.
DMC-FZ38 е най-новото попълнение в традиционно успешната серия Lumix FZ. Този фотоапарат предлага възможности за продължителен видеозапис във формат AVCHD Lite, като разполага 27 mm широкоъгълен обектив LEICA DC VARIO-ELMARIT с 18x оптично приближение. Според производителя, освен лесния за използване интелигентен автоматичен режим, камерата предоставя възможности за усъвършенствани ръчни настройки. Моделът DMC-FX60 е компактен фотоапарат с 12,1-мегапикселова матрица и 25mm ултра-широкоъгълен LEICA DC обектив с 5x оптично приближение, като част от серията FX. Апаратът DMC-FP8 е член на новата серия LUMIX FP, която изразява стремежа на компанията към постигане на съвършен дизайн и функционалност.
Всички нови модели включват подобрения оптичен стабилизатор на изображението POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer), който осигурява два пъти по-силно потискане на вибрациите от предишната система за стабилизация MEGA O.I.S.

 

DMC-ZX1

 

Моделът DMC-ZX1 разполага с 25mm широкоъгълен обектив LEICA DC VARIO-ELMAR с 8x оптичнo приближение (еквивалентен на 25-200mm фокусно разстояние в традиционен фотоапарат с 35mm филм), заедно с 12,1-мегапикселова CCD светлочувствителна матрица с висока разделителна способност в компактен корпус. Обективът е съставен от 9 елемента в 7 групи, включващи 4 асферични лещи с 6 сферични повърхности. От Panasonic съобщават, че са реализирали в новоразработения обектив първата в света 0,3mm асферична леща и първата в индустрията 0,3mm сферична леща. Благодарение на тях е възможно вграждането на мощния 25-200mm обектив в тънкия и компактен корпус на фотоапарата.
С големия интервал на промяна на фокусното разстояние от 25mm до 200mm, DMC-ZX1 може да бъде подходящ за заснемане на сцени с динамична перспектива и едър план на отдалечен обект, с изненадващ ракурс. Голямото приближение работи и при запис на видеофилм.

 

DMC-FZ38

 

Моделът DMC-FZ38 работи като фотоапарат и видеокамера, при това с по-добра функционалност от тази на своя предшественик - FZ28. Цифровата камера разполага с режим Creative Movie, в който потребителят може да извършва ръчни настройки на скоростта на затвора и на блендата. Освен това, чрез функцията Dolby Digital Stereo Creator може да се прави висококачествен звукозапис и да се използва приближение по време на видеозаписа.

1 23
ЕТИКЕТИ:
PanasonicLumix
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас