Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
21 юли
2009
 
 

Сирма Груп става холдинг

Общото събрание на акционерите на “Сирма Груп Холдинг” АД избра двустепенна структура на управление с надзорен и управителен съвет.

9342 прочитания
За председател на Надзорния съвет е избран Явор Джонев, председател на Управителния съвет е Георги Маринов, а Цветан Алексиев е главен изпълнителен директор. Досега компанията имаше едностепенна структура – управляваше се само от Съвет на директорите, и представляваше акционерно дружество с оперативна дейност.

С избора на Надзорен и Управителен съвет, Сирма Груп Холдинг АД се преобразува в инвестиционна компания, управляваща група от високотехнологични „бизнеси на знанието”. Всяка от фирмите има специфичен пазарен и технологичен фокус, осигуряващ дългосрочно развитие на основата на качество и висока добавена стойност. Основни пазари за услуги са България, Европа и Северна Америка, а продукти се реализират в целия свят, обясниха от холдинга.

В Надзорния съвет на Сирма Груп Холдинг влизат Веселин Киров, Владимир Алексиев, Красимир Божков, Момчил Зарев, Николай Димитров (зам.-председател и секретар), Явор Джонев (председател) и Яна Първанова. Членове на Управителния съвет са Атанас Киряков, Веселин Денчев, Георги Маринов (председател), Цветан Алексиев (главен изп. директор) и Чавдар Димитров (зам.-председател и секретар).

Сирма постоянно изследва нови бизнес възможности, основани на пазарни и технологични иновации, като използва знанията и дългогодишния опит на своите хора и партньори. Успешните проекти прерастват в нови компании в сътрудничество със стратегически и финансови инвеститори.

В рамките на холдинга влизат Сирма Солюшънс, Сирма Бизнес Консултинг, Сирма Ай Ти Ти, Онтотекст, Сирма Медия, ЕнгВю Системс, Пирина Технологии и Датикум.

Сирма Груп е в съдружия със СЕП България, АйБил Интерактив Солюшънс, Адвансет Технологии, Иновантидж (Великобритания), Джи Ем Джи Системс (САЩ) и др.

На снимката: Цветан Алексиев, Георги Маринов и Явор Джонев

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас