Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
15 юли
2009
 
 

14,4 Mbps за мобилен пренос осигури HSPA мрежата на Глобул

70 млн. лв. е вложила компанията от 2006 г. досега за развитие на UMTS мрежата и услугите си.

5399 прочитания
След успешни изпитания Глобул обяви, че осигурява на своите клиенти скорост за мобилен пренос на данни от 14 Mbps (по посока крайния потребител). 3G мрежата на оператора вече разчита на технологията High Speed Package Access (HSPA).
„С новите възможности на 3G мрежата на оператора, клиентите на Глобул ще разполагат с още по-бърз достъп до интернет, електронна поща и различни мобилни приложения както през своите мобилни телефони, така и чрез мобилни устройства за връзка с интернет през компютър, твърдят от оператора. - Глобул ще предложи и нови 3G интернет модеми, които позволяват обем на данни със скорост от 14,4 Mbps и по-висока."
Според телекома приоритет при предлагането на новата по-висока скорост за пренос на данни ще бъдат районите в страната с повишено потребление на мобилен интернет, например бизнес и индустриални зони и паркове, университетски центрове, черноморските и планински курорти.
От 2006 г. досега компанията е инвестирала над 70 милиона лева за изграждане и развитие на своята UMTS мрежа и на услугите от „трето поколение". В момента 3G мрежата на компанията покрива 78% от населението на България, твърдят от Глобул.
„Предлагането на скорост до 14.4 Mbps в 3G мрежата на Глобул е поредната стъпка в нашата инвестиционна програма. Тя ще ни позволи да отговорим на постоянно повишаващото се потребление на услугите за пренос на данни на компанията като предложим на своите клиенти нови възможности и още по-високо качество", коментира главният технически директор на оператора Апостолос Пагуцос.
CW/Б
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас