Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
08 юли
2009
 
 

Български център за данни стъпи на пазара в Северна Америка

Daticum започва да предлага колокация и наемане на сървъри на щатски клиенти

5576 прочитания
Страница 1 от 2

Българският център за данни Daticum стартира дейност на северноамериканския пазар за колокация и наемане на сървъри, съобщиха от компанията, която е част от Сирма Груп. Тя вече има 4 клиента от САЩ и отчита нарастващ интерес от други фирми. Daticum развива в Северна Америка маркетингова и търговска дейност, използвайки своя позициониран в София център за данни. Той е от най-високото Ниво 4 според стандартите на международната организация TIA. „Центровете за данни са сред онези нови браншове, за които не съществуват национални граници, обясняват от Daticum. - Компания, инвестирала в качествена инфраструктура и в надеждна телекомуникационна свързаност, би могла да се конкурира с фирми от всяка точка на света."
„За нас интересът от страна на клиенти от САЩ е доказателство, че Daticum предлага качество на обслужването, поддръжка и международна свързаност, които напълно покриват американските стандарти, заяви Росен Маринов, изпълнителен директор на българския център за данни - Създаденият от нас център за данни предлага услугите си на цени, сравними с тези на другите центрове у нас. А използването на услугите на Daticum си остава несъизмеримо с разходите на една компания за изграждането на собствен обект."
Друга причина за интереса към услугите на Daticum в САЩ е именно фактът, че изнесеното използване на центрове за данни е наложена практика в Северна Америка и Западна Европа, и този тип услуги са добре познати там, допълва шефът на Daticum. Според него компаниите в развитите икономики знаят точно от какво се нуждаят при наемането или колокацията на сървъри и все по-рядко западни организации инвестират в изграждането на собствени сървърни помещения. „У нас изграждането на сървърни помещения във фирмите все още е често срещана практика, а това означава сериозен разход за всяка компания и едновременно с това ангажиране на ръководството с несвойствени за него въпроси, които са далеч от основния бизнес на клиента - добавя Росен Маринов - В крайна сметка тази тенденция води до намаляване на конкурентоспособността на българските компании в една все по-бързо глобализираща се икономика и до понижаване на добавената стойност, която те предлагат на своите клиенти."
Мениджърът посочва, че центърът за данни е подходящ както за хостинг компании, медии, доставчици на съдържание, услуги или софтуер като услуга (Software as a Service), така и за всяка малка, средна или голяма компания, която предпочита да изнесе съхранението на своите сървъри. Според Маринов ще нараства международното значение на центровете за данни, тъй като този тип бизнес не се влияе от физическото разположение на инфраструктурата, а по-скоро от качествената свързаност и глобалното мислене на мениджмънта. „Един център за данни не само може да предлага услугите си във всяка точка на света, но и да помогне на своите клиенти да се превърнат бързо и лесно в глобални играчи, без да се налага да наемат офиси и оборудване в държавата, в която искат да предлагат услугите си", обяснява Маринов.
1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас