Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
07 юли
2009
 
 

Европейска онлайн система за въвеждане на нови служители идва на помощ на SMB

6804 прочитания

EUR-ASSIST представлява онлайн въвеждаща програма за служители в чужда държава. Той помага на новопостъпилите да се адаптират бързо към новата си работа и работна среда. Това е добре изпитана и тествана методическа система, създадена за да осигури въвеждаща програма на чуждестранните служители. Ползването на онлайн инструмента е лесно и - най-важното и за кандидати, и за работодатели - безплатно. Създатели на системата са ROC Midden Nederland от Холандия.

Системата позволява на новопостъпилите служители да се адаптират по-бързо към новата работа и да се запознаят с начина, по който се работи в конкретната държава и конкретната фирма.

EUR-ASSIST е ценен онлайн инструмент. Само за няколко минути той създава въвеждаща програма за чуждестранни служители във фирми от малкия и среден бизнес (МСБ). Тази иновативна въвеждаща програма е била задълбочено изследвана и тествана в Европа.

 

Как работи системата - насоки за работодатели:

 

 

Стъпка 1: Създаване на Профил на длъжността.
Работодателят избира от списък с компетенции уменията, които новият служител трябва да притежава.

По този начин с няколко натискания на мишката, автоматично се създава профил на новия служител. Той се нарича Профил на длъжността.

Стъпка 2: Създаване на Въвеждаща програма
Новият служител също избира от списък с различни теми, създадени, за да му помогнат да се адаптира бързо към новата работа.

Избраното от служителя също се добавя към Профила на длъжността, създаден в Стъпка 1.

Това е! Всичко е готово!
Въвеждащата програма е създадена.

Стъпка 3: 
Използване на Въвеждащата програма
Въвеждащата програма се състои от няколко модула. Всеки модул съдържа помощни материали, създадени, за да помогнат на новия чуждестранен служител да стане продуктивен още през първите седмици.

Всеки нов служител може да има своя индивидуална Въвеждаща програма, да я използва със свое собствено темпо, и то от всяка точка на света с достъп до интернет.


С малко помощ от страна на работодателя, служителят добива ключовите компетенции и основните езикови умения, избрани в Стъпка 1. Ако работодателят избере модули, които са по-специфични и се отнасят за конкретната сфера на работа, те също могат да бъдат добавени към Въвеждащата програма.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас