Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Решения за печат
07 юли
2009
 
 

Два нови принтера на HP предлагат 40% по-нисък разход на енергия

Печатните решения са предназначени за нуждите на малките офиси

7739 прочитания

Компанията HP представя два нови модела от серията Оfficejet. Според информация от Hewlett-Packard Officejet 6000 и Officejet 7000 са предназначени да задоволят нуждите на малките офиси и микро-бизнеса. Двата продукта са проектирани на база на мащабируемата технология на HP, която осигурява намаляване на консумираната енергия и разходите за цветен печат с до 40% на страница в сравнение с лазерни принтери.
Широко-форматният HP Officejet 7000 позволява печат на снимки с професионално качество, информират от производителя. Продуктът е създаден, за да позволи на малките компании да създава свой собствени маркетингови материали.
Двата нови продукта допълват семейството на HP Officejet, което включва още три принтера, предлагани от първата половина на годината - HP Officejet Pro 8500 AiO series, HP Officejet Pro 8000 series и HP Officejet 6500 AiO series.
HP Officejet 6000 предлага достъпен печат и скорост, сравнима с тази на лазерен принтер - до 7 стр./мин при черно-бяло принтиране и 6 стр./мин в режим на цветно. Това позволява на потребителите от домашни офиси и малкия бизнес да печатат ефективно и достъпно бизнес документи. От своя страна HP Officejet 7000 предоставя скорост до 33 стр./мин за черно-бял и 32 стр./мин за цветен печат.
Според производителя, ключовите възможности, които предлагат продуктите означават минимална загуба на хартия и с до 40% по-малък разход на енергия, което намалява влиянието върху околната среда. И двата принтера са сертифицирани спрямо спецификациите на ENERGY STAR. HP Officejet 6000 и широко-форматния Officejet 7000 са съвместими с новите мастилници HP 920/920 XL. Те имат специално създадени пигментни черни и багрилни цветни мастила, предназначени за отпечатване на документи с професионално качеството и трайност върху хартия с Colorlok технология.

Новите решения работят с четири мастилници. Потребителите могат да избират от стандартните мастила или пакет, включващ черно и три индивидуални мастилници - C, M и Y.
Освен това всички НР консумативи и принтери имат нов черен дизайн на опаковката.
HP Officejet 6000 е вече наличен в България от юни т.г. на препоръчителнa ценa, започваща от 232 лв. с вкл. ДДС, а HP Officejet 7000 ще бъде достъпен на пазара у нас от юли на препоръчителнa ценa, започваща от 585 лв. с вкл. ДДС.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас