Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Фотоапарати
30 юни
2009
 
 

Olympus възроди славния модел Pen

Моделът Pen E-P1 е базиран на стандарта Micro 4/3, впечатлява с компактния си размер, ретро стила си и с голямото удобство при работа, без същевременно да е лишен от което и да е от предимствата на D-SLR фотоапаратите

9719 прочитания
Страница 1 от 3

Шейсет години след появата на първия модел фотоапарат Pen на Olympus, компанията представи революционния му цифров наследник. На 30 юли представянето на Pen E-P1 стана факт в България, като то се състоя сред ретро декорите на зала Мати Ди в НДК.
„Първият модел, базиран на стандарта Micro 4/3, впечатлява с компактния си размер, ретро стила си и голямото удобство при работа, без същевременно да е лишен от което и да е от предимствата на D-SLR фотоапаратите - коментира по време на събитието Елизабет Илиева, мениджър на Olympus за България. - Това устройство може дори да прави висококачествени видео записи с HD резолюция с дълбочина на рязкост и aрт филтри, познати от филмовата фотография. Моделът E-P1 притежава и всички предимства от новите технологии на Olympus, като стабилизация на изображението, система за почистване от прах и светлосилни заменяеми обективи."
Според Ондрей Типолт, директор маркетинг и човешки ресурси Централна и Източна Европа, благодарение на най-съвременната технология с непреходния стил на серията Pen на Olympus и премахването на огледалото позволява размерът на Olympus Pen E-P1 да бъде чувствително намален. „Стилният метален корпус и допълнителната светкавица FL-14 придават на камерата ретро вид, напомнящ класическия Olympus Pen F", сподели още Типолт.
Вградената в тялото система за стабилизиране на образа допълва окомплектовката с първите заменяеми обективи на Olympus, специално разработени за новия формат Микро 4/3 - M. ZUIKO DIGITAL 17 mm 1:2.8 Pancake (34 mm) и M. ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 (28-84mm). За да може да бъде използван за различни видове фотография, новият модел е съвместим с всички обективи, базирани на стандарта Микро 4/3, а с помощта на адаптер - и с цялата гама обективи от системата 4/3. Предлагат се също така адаптери за ОМ обективите, както и за обективи на други производители. Стилният продукт е снабден с 12-мегапикселов Live MOS сензор и новия TruePic V процесор, които според производителя гарантират контрастни изображения. Механизмът на работа на процесора осигурява висока скорост на обработка и светлочувствителност до 6400 ISO. Арт-филтрите могат да се прилагат както при единични кадри, така и при запис на видео.
Технологията за запис на видео не само позволява да се прилагат избрания от потребителя филтър, но и да се променя дълбочината на фокуса, зрителния ъгъл и автофокуса, докато записва. Това може да бъде постигнато с всички съвместими обективи.
Записът може да бъде с времетраене до 5 минути в HD резолюция (1280х720р) и скорост от 30 кадъра в секунда. Клиповете се записват и възпроизвеждат в AVI формат, с възможност за избор между стандартното съотношение 4:3 или 16:9.
1 23
ЕТИКЕТИ:
Olympus
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас