Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сървъри
22 юни
2009
 
 

HP представи серия „безкорпусни” сървъри ProLiant SL

Първите три модела с процесори Intel Xeon 5500 (Nehalem) трябва да бъдат пуснати през юли т.г.

6748 прочитания
Компанията Hewlett-Packard представи нова серия сървъри с x86 архитектура, предназначени за големи центрове за обработка на данни, под названието ProLiant SL. В подобни организации съкращението на разходите, даже с няколко долара на всеки отделен компонент, може да даде съществени икономии като цяло. Първите три модела с процесори Intel Xeon 5500 (Nehalem) трябва да бъдат пуснати през юли т.г.
Анонсът на новите системи е направен в рамките на мащабния план на HP, имащ за цел да предложи най-добрите решения на притежателите на големи центрове за данни. В средата на юни Hewlett-Packard обедини свои продукти и услуги за тези категории клиенти, под новата търговска марка Extreme Scale-Out. Едновременно с това HP обяви, че ще приемат ролята на риселъри на безжични сензорни системи на компанията SynapSense, използвани за мониторинг на температурата и влажността в центровете за данни.
Новите сървъри имат „безкорпусна" (skinless) архитектура, което предполага отсъствие на повечето елементи, характерни за външния метален корпус, с което новите системи от части напомнят блейд сървъри. Сървърната платка предлага нова конструкция, която е оптимизирана от гледна точка отвеждането на топлината. В задната част на всяко от шаситата с размер 2U могат да бъдат сложени четири вентилатора, като самите вентилатори могат да работят на по-ниски скорости.
По думите на представители на HP, тези сървъри използват 28% по-малко енергия и тежат почти една трета по-малко в сравнение със стандартните, които се монтират в сървърни стойки. От HP предлагат три модела сървъри ProLiant SL с височина 1U. Моделът SL160z е предназначен за приложения, работещи с интензивни I/O операции. Той е окомплектован с DDR3 памети, с капацитет 128 GB. SL170z спада към системите за съхранение на данни и може да съвмести до шест 3,5-инчови диска. Моделът SL2x170z, разчита на максималната плътност на изчислителните ресурси, и може да поддържа до четири 4-ядрени процесора.

При пълна конфигурация с машини SL2x170 в една сървърна стойки, с височина 42U, се предполага поддръжката на до 672 процесорни ядра.
Според разработчиците, серията SL трябва да допълни, но не да замени друга система с висока плътност на НР, StorageWorks 9100 и блейда ProLiant 2x220c.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас