Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
28 май
2009
 
 

Българска структура ще се свързва с Европейския център за далечно опознаване и проследяване на корабите (LRIT)

До 30 юни трябва да започне да функционира нашия център за данни от европейското звено.

4055 прочитания

Договор за предоставяне на данни от Европейския център за далечно опознаване и проследяване на корабите (LRIT) на Изпълнителна агенция „Морска администрация” одобри правителството. Договорът е стандартен и еднакъв за всяка една от страните-членки на ЕС и се сключва с Европейската агенция за морска безопасност. С него се осигурява интегрирането на корабите, плаващи под знамето на всяка държава в LRIT-системата, обменът на данни от LRIT с центровете, изградени от други морски администрации, и използването на LRIT-информацията, приета от тези центрове, от морската администрация на България. Данните са необходими за целите на морската сигурност, търсенето и спасяването, за морската безопасност и опазването на околната среда.

Според допълнение на Международната конвенция за безопасност на човешкия живот на море, всяка държава, която е страна по Конвенцията, трябва да създаде или да се присъедини към център за данни от LRIT. Решението на страните от ЕС е да изградят свой център. Този Европейски център за данни от LRIT-системата ще започне да функционира до 30 юни 2009 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас