Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
10 май
2009
 
 

Акционерите на Sun завеждат дело, за да блокират сделката с Oracle

Заявление в борсовата комисия описва законови действия, както и потенциално нарушение на закона срещу подкупите.

3423 прочитания
Акционери в Sun Microsystems са завели 3 отделни дела през миналия месец в опит да блокират продажбата на компанията на Oracle, пише в заявление относно Sun, внесено в щатската комисия за акции и борси.
Делата, заведени в съда на Санта Клара, Калифорния, посочват Sun, някои от ръководители й и Oracle като ответници, пише в заявлението.
И трите дела целят блокиране на $7,4 милиардната продажба, твърдейки, че цената е „нечестна и неадекватна". Ответниците трябва да отговорят на обвиненията, твърдят от Sun.
Oracle обяви плановете си да купи Sun през април, след като стана ясно, че преговорите между IBM и Sun са се провалили.
Sun пише в заявлението, че може би е нарушен щатския закон срещу корупционните практики в чужбина. Законът цели да спре компаниите да подкупват чужди власти. Sun заяви, че е започнала независимо разследване за подозрителни действия в „една чужда държава" и „предприема коригиращи действия", както и че прави доброволно разкриване на щатските власти.
Междувременно Sun реши да спре усилията си да консолидира своята СУБД инфраструктура в една единствена глобална ERP система. „Решихме през следващите 6 месеца да отложим внедряването на следващите фази от проекта, докато разглеждаме алтернативите", казват от Sun.
От Sun и Oracle отказаха коментари за делата.
IDG News Service, Бостън
ЕТИКЕТИ:
SunOracleдело
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас