Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Тематично приложение
бр. 16, 2009

29 апр
2009
 
 

Trend Micro „шведска маса“ от защитни функции

4058 прочитания

Network World, САЩ

Trend Micro представи „шведска маса“ от продукти за сигурност на крайни устройства, които показват фокусирането на компанията върху „облачната“ архитектура и партньорството й с доставчика на управляващи системи BigFix.

Платформата на Trend Micro Endpoint Security Platform се разглежда като встъпването на фирмата в засилващата се битка за спечелване на корпоративни клиенти, които искат да комбинират сигурност и системно управление в един пакет. Пакетът Endpoint Security Platform на практика е ребрандиране на BigFix Unified Management System за крайни точки, конфигуриране на защитни функции и управление на уязвимости, като има специализирани модули за управление за функции като анти-зловредна защита или блокиране изтичането на данни.

Тези Windows базирани софтуерни модули за сигурност, повечето от които вече са достъпни, работят като добавени възможности към настолния агент за системно управление, част от Endpoint Security Platform, а цените са около $26 на потребител. Trend Micro и BigFix съвместно ще предлагат тези модули.

Модулът за защита на ядрото Core Protection Module е подобен на анти-зловредния софтуер на Trend Micro OfficeScan, казва Дан Глеснер, маркетинг вицепрезидент. Той добавя, че част от стратегията за софтуерните модули е да се даде възможност на потребителите на BigFix, използващи конкурентен софтуер срещу зловредни кодове, да включат Core Protection Module.

Модулът Web Protection Module е добавен функция, която осигурява използването на уеб базираните репутационни услуги на Trend Micro, а Patch Management Module на практика е ребрандиране на системите на BigFix и защитен агент за Windows, Apple, Linux и Unix.

Четвъртият модул, очакван през юни, е Data Leakage Protection Module, базиран на технологията за настолни машини срещу изтичане на данни, която Trend придоби след купуването на стартиращата фирма Provilla в края на 2007 г.

Втората новина на Trend Micro се отнася до радикална промяна за обновената версия на нейния клиент/сървърен пакет OfficeScan, който ще се доставя от средата на май. С тази десета версия на своя водещ продукт за защита на Windows сървъри и персонални компютри Trend Micro изпълнява обещанието си да разработи алтернатива на традиционния метод за антивирусно сканиране, който изисква сваляне на хиляди вирусни шаблони на настолната машина. „Над 1500 нови зловредни кодове се създават всеки час“, казва Глеснер, наблягайки на факта, че този нарастващ обем от шаблони на практика прави защитата невъзможна. Като алтернатива на традиционния процес Trend Micro предлага своята концепция Smart Protection Network. Тя е базирана на идеята за преместване на част от базата данни в облака, казва Рон Кларксън, директор на Trend Micro за защита на крайни точки.

Trend Micro препроектира OfficeScan, за да може да изпълнява проверка за вируси с т.нар. SmartScan Server, който съдържа базата данни с вирусни шаблони. Той ще бъде разположен вътре в корпоративната мрежа. Алтернативно сканирането може да предложено и през интернет базираната облачна услуга на Trend Micro. И двата начина премахват част от вирусната БД от настолния компютър на потребителя.

Чрез тази концепция за сканиране в облака обаче, антивирусната защита би била недостъпна, ако компютърът загуби връзка с интернет. Все пак OfficeScan 10.0 ще бъде проектиран така, че ИТ директорите да избират между традиционния метод за сканиране на шаблони и облачния метод. Trend Micro предлага този избор, защото „потребителите се нуждаят от време да оценят и използват пълноценно тази услуга“, казва Глеснер.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас