Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Малък и среден бизнес
бр. 14, 2009

14 апр
2009
 
 

Още IP телефонни предложния за малкия бизнес

Гласови системи за малкия бизнес от Cisco Linksys

1944 прочитания

IP телефонният шлюз Cisco SPA400 разполага с 4 порта FXO за връзка към 4 стандартни аналогови линии, осигурявайки прехвърляне към IP мрежата, като всички обаждания автоматично се пренасочват от и към съществуващата телефонна услуга. Доскоро част от Linksys Voice System (LVS), сега системата е включена в групата гласови системи за малкия бизнес на Cisco, като шлюзът SPA400 е проектиран за работа съвместно с IP телефонната система Linksys/Cisco SPA9000.

Cisco SPA400 разполага с един Ethernet порт 10/100 BaseT за връзка към локалната IP мрежа, има сървърно приложение за гласова поща, поддържащо до 32 акаунта, всеки с персонализирано поздравително съобщение. Системата дава възможност за работа с аналогови и IP телефони, а опционално може да се предостави на интернет доставчика възможност за отдалечено обновяване на софтуера и настройките на устройството. Защитените с парола функции за сигурност и използваните криптиращи протоколи гарантират целостността на фирмените комуникации.

Гласовата система Cisco SPA9000 комбинира богат набор от висок клас УАТЦ с удобството и ценовите предимства на VoIP, включително евтини обаждания до далечни дистанции, преносимост на номера и др.

Вграденият маршрутизатор помага на Cisco SPA9000 да се свърже директно към Интернет или към друг маршрутизатор в корпоративната мрежа. SPA9000 има отделни WAN и LAN Ethernet порта . WAN портът може да бъде свързан директно през DHCP или с фиксиран IP адрес. LAN портът може да задава IP адреси на IP телефоните и компютрите, използвайки NAT и DHCP.

Cisco SPA9000 работи с всеки телефон, поддържащ протокола SIP, но е идеален за моделите за малкия бизнес на Cisco като SPA901, 921, 922, 941 и SPA942. С двата си FXS порта SPA9000 комуникира с традиционни аналогови устройства като телефони, автоматични секретари, факсмашини и медиа адаптери. Традиционно решението поддържа 4 SIP телефона, но може да се надгради до 16 IP телефона чрез купуване на допълнителни лицензи.

MCPBX10 TigerVoIP

се нарича IP централата на SMC, базирана на SIP протокола. Проектирана за малки фирми, SMCPBX10 лесно се инсталира и управлява. Поддържа до 30 потребителски акаунта, управлявани чрез гъвкаво пренасочване на обажданията и SIP трънк връзки към многобройни други устройства. По този се осигурява свързаност с отдалечени офиси за безплатни вътрешнофирмени разговори или се осигуря изход към ISP доставчик за по-евтини обаждания. Възможностите на модела включват автоматичен телефонен секретар, сървър за гласова поща, конферентни функции. Уеб интерфейсът улеснява настройките на централата локално или отдалечено през интернет. Когато се използва със SIP апаратите на SMC, настройките на потребителския акаунт автоматично се прилагат към новите телефони, свързвани към мрежата.

Samsung OfficeServ 100

осигурява до 96 вътрешни и външни портове, възможност за интеграция в мрежи ISDN и VoIP, както и в безжична Wi-Fi мрежа. Този модел IP централа на Samsung е най-малкия представител на фамилията OfficeServ, а най-мощната серия е OfficeServ 7000. Моделът 7400 например е оборудван с 64-битова шина и 12-слотово шаси, което позволява включване до 3 блока в единна система, при това доста компактна (едва 16U). В комутатора OfficeServ 7400 са използвани решения като интерфейсни карти с висока плътност на портовете (TEPRI2, MGI64 и т.н.), маршрутизатор за предаване на данни с поддръжка на E3, оптични комутатори с поддръжка на скорост до 1 Gbps. OfficeServ 7400 се препоръчва за офиси с щат от 480 служители. Тази система може да изпълнява ролята на централен комутатор в телефонната мрежа и мрежата за предаване на данни.

Периферните карти VoIP дават възможност за IP базиран пренос на гласов трафик - до 64 канала на карта едновременно. Наред с това в системата могат да бъдат регистрирани 480 IP жични и безжични телефона. Системата поддържа протоколите H.323/SIP и кодеци G.711 (64 Kbps), G.723 (4 до 6 Kbps), G.729 (8 Kbps) и G729a с потискане на паузите и ехото, а също протокол за предаване на факсове T.38.

3Com VCX Connect 100

е платформата за IP комуникации на 3Com, насочена към малки и средни фирми, осигурявайки им гъвкава и надеждна SIP базирани гласови услуги. Стандартните функции на платформата позволяват на потребителите да осъществяват обаждания от мултимедийни устройства като SIP базирани видеотелефони или софтуерни приложения от типа на 3Com Convergence Client, които предлагат богат набор от комуникационни възможности, включително споделяне на десктоп програми и моментални съобщения. VCX Connect 100 поддържа опционално резервен RAID харддиск и/или резервно захранване.

Българската фирма SmartCall предлага хибридна IP централа на базата на Asterisk, подходяща за офиси, организации или хотели. Тя поддържа VoIP протоколи като SIP, H.323, IAX2, MGCP, Skinny, както и VoIP кодеци G711a, G711u, G729, G723, G726 и др. Централата осигурява работата с видеокомуникации, поддържайки видеокодеците H.261, H.263 и H.263+. Тя предлага връзка с аналогова и ISDN телефонна мрежа, както и изход към GSM. Според SmartCall стандартно се поддържа маршрутизатор, Web сървър, FTP сървър, E-Mail сървър, сървър за бази данни, DHCP сървър, VoIP сървър, Shaper, Firewall и др.

Компанията вече е внедрила IP телефонна централа за "Софиянет", предлагаща високоскоростен Интернет по кабел посредством VPN конекция и PPPOE протоколи.

„IP телефонната централа за "Софиянет" им осигурява безплатна телефония между офисите и възможност да предлагат телефонни номера на своите клиенти, като номерационният план е предоставен от Спектър Нет, която осигурява маршрутизиране и на изходящите разговори“, обясняват от SmartCall. В Община Симитли е внедрена хибридната телефонна централа с платки за 8 аналогови телефонни линии, в която са включени два GSM шлюза за връзка с Globul и M-Tel. „Сървърът изпълнява и функцията на маршрутизатор за вътрешната мрежа на общината. Има 50 предварително настроени вътрешни линии с възможност за разширяване. Настроена е да упражнява кредитен контрол за разговорите на служителите“, допълват от SmartCall. Телефонната централа в Община Симитли е свързана и с доставчик на IP телефония.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас