“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ћалък и среден бизнес
03 апр
2009
 
 

≈»Ѕ, Alpha Bank и Eurobank EFG наливат 1 млрд. евро в гръцките малки и средни фирми

...или как се развива малък и среден бизнес на практика, а не само на думи

4982 прочитани€
≈вропейската инвестиционна банка подписа вчера в јтина договор за осигур€ване на помощни средства, предназначени за e малките и средните предпри€ти€ в √ърци€. ƒоговорът бе сключен с гръцките банки Alpha Bank и Eurobank EFG. —тойността му възлиза на безпрецедентните 500 милиона евро. ƒопълнително двете банки ще осигур€т насреща още 500 милиона евро от собствените си ресурси.
ƒвете банки партньори на ≈»Ѕ, които са сред водещите кредитни организации в √ърци€, имат широка клонова мрежа и също така широко портфолио от продукти за малки€ и средни€ бизнес. ќсвен в √ърци€, те имат присъствие и в повечето съседни на не€ страни. Ќа вс€ка от двете банки е разпределена сума от по 250 милиона евро. ѕарите тр€бва да бъдат използвани за предостав€не на финансиране за малки и средни компании от различни сфери на индустри€та - производство, земеделие, търговски услуги, туризъм. «аемните средства, осигурени за Eurobank EFG, предвиждат и възможности за лизинг.
500-те милиона евро от ≈»Ѕ ще дадат по-добри възможности за покриване на нуждите от ликвидност на гръцките ћ—ѕ във времената на тази безпрецедента икономическа криза, пред ко€то сме изправени, коментира гръцки€т министър на икономиката и финансите - янис ѕапатанасиу. „„рез плана за действие, който сме разработили и който въвеждаме, целта ни е да намалим - доколкото е възможно - вли€нието на кризата", добави той. —поред него, средствата ще се използват за подпомагане на фирми най-вече от сферата на услугите. ѕапатанасиу подчерта още, че √ърци€ е пренастроила фискалната си политика така, че да използва до максимум всички възможности, които ще й предостави бъдещи€т процес на възстанов€ване на глобалната икономика от рецеси€та.
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас