Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Малък и среден бизнес
24 мар
2009
 
 

Стартира проучване относно управлението на риска в малките и средни предприятия

Изследването е част от проект по програма "Леонардо да Винчи" на ЕК

2845 прочитания
Стартира проучване относно управлението на риска в малките и средни предприятия, съобщи Portal.bg.
През октомври миналата година стартира проект "Пандора", насочен към управлението на риска в малките и средни предприятия (SME). Проектът е финансиран по програма "Леонардо да Винчи" на ЕК и включва партньори - представители на малкия и среден бизнес от Холандия, Ирландия, Словения, Белгия. От българска страна партньор по проекта е Интернет общество - България.
Основната цел на проекта е да създаде общодостъпна онлайн среда за управители/мениджъри на малки и средни предприятия, чрез която да се предостави възможност за самообучение и натрупване на знания по отношение на управлението на риска.
Проектът е специално фокусиран към малките и средни предприятия от хранително-вкусовата, био- индустрията и технологичната промишленост, като едни от най-засегнатите индустрии по отношение на рисковите фактори.
Разработването на опознавателен, информационен и обучителен план, който да изгради в мениджърите достатъчно знания и компетентност и да им помогне в изработването и внедряването на политики и методи за контрол и управление на риска, изисква предварително проучване на нивото на информираност.
В първата си фаза, проектът предвижда именно такова проучване на базисните знания и информираност на ключовия управленски персонал по отношение на риска.
Проучването е чрез анкета, чието попълване отнема не повече от 15 минути. Тя е достъпна тук.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас