Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Комуникации
28 фев
2009
 
 

Коментари на живо от Световна купа по ски в Банско чрез Cisco VoIP

3660 прочитания

Cisco VoIP технология се използва, за да се осигури комуникационната свързаност на коментаторските кабини по състезателното трасе на Световната купа по ски за жени в Банско, която стартира на 27 февруари и ще продължи до 1 март, съобщиха от системния интегратор Paraflow Communications. За спортните журналисти от 15 европейски телевизии се изгражда връзка през ISDN канали, която позволява да излъчват коментарите си на живо директно към съответната страна.
Това е първото за България домакинство на състезания от календара на Световната купа по ски при жените в две от най-атрактивните дисциплини - спускане и супергигантски слалом. Организатори са Българска федерация по ски, Български ски пул, ЮЛЕН, Община Банско, със съдействието на ДАМС и Комитета по алпийски ски към Международната федерация по ски (FIS).
Комуникационната свързаност високо в планината се постига през мрежата за комуникационното обслужване на системата за ски влековете в Банско. На самата лифтова станция връзката е осигурена от БТК през изградената локална мрежа. Оттам тя се пренася до коментаторските кабини посредством 3 маршрутизатора на Cisco.
Оборудването и техническата подкрепа са осигурени от Paraflow като част от цялостната комуникационна система на състезанието, чието изграждане и поддръжка се координира от фирма Инфоспорт.
Paraflow е сред участниците в създаването на цялостната информационна и комуникационна инфраструктура на ски зоната в Банско, която включва изграждането и свързването в една мрежа на системите за автоматизиран достъп до ски съоръженията, ски гардероба, заведенията за хранене по пистите, управлението на оръдията за изкуствен сняг, панорамните камери по пистите и други. Внедрена е и система на Cisco за IP телефония.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас