Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
17 фев
2009
 
 

Ericsson постигна HSPA скорост от 42Mbps

3895 прочитания
Страница 1 от 2

42Mbps максимална скорост за мобилно сваляне на данни демонстрира на живо по време на Световния мобилен конгрес Ericsson, използвайки нова HSPA мултичестотна технология. Австралийският оператор Telstra, който разгърна първата общонационална HSPA инфраструктура в света, е успял досега да постигне скорост за изтегляне на данни до 21Mbps в своята Next G (TM) мрежа.
Технологията multi-carrier позволява на потребителите да получават данни едновременно на два честотни канала. Това удвоява скоростта за пренос на данни в зоната на обхват на дадена HSPA мрежа и на границите на покритие на клетката, където потребителите обикновено разполагат с по-ниски скорости за обмен на данни, обясняват от Ericsson.
За демонстрацията е използван мобилният широколентов маршрутизатор, разработен от Ericsson. Използвайки налична HSPA мрежа, устройството позволява на потребителите лесен за употреба фиксиран безжичен достъп като атрактивна алтернатива на услугите с фиксирана линия. То може да се използва навсякъде, където е необходим широколентов достъп, например в домове, офиси или на публични места. Благодарение на Mobile Broadband Router, високата скорост при обмен на данни до 42Mbps може да бъде споделяна между множество потребители, което осигурява ефективна употреба на широколентовата връзка. HSPA multi-carrier технологията на Ericsson ще бъде пусната на пазара към края на 2009 г.
Според Улф Еладсон, вицепрезидент и ръководител на отдел Product Area Radio в Ericsson, „високите скорости за обмен на информация, повишеният капацитет и ниските разходи за поддръжка на мрежата са важни предпоставки за осигуряването на висококачествени мобилни широколентови услуги. С внедряването на 64QAM, MIMO и multi-carrier технологиите Ericsson дава възможност на операторите от цял свят да бъдат лидери на местните пазари на широколентови услуги. "
Базовите станции с два или повече честотни канала в момента намират широко приложение в WCDMA/HSPA мрежите по целия свят. Днешните търговски HSPA устройства могат да използват само по един 5MHz канал. С въвеждането на multi-carrier един потребител ще може да получава информация от два или повече 5MHz канала едновременно. Потокът информация се разпределя по каналите, използвани в базовата радиостанция. Първата стъпка ще е използване на технологията в два честотни канала при сваляне на информация, което удвоява максималните скорости към мобилния клиент в зоната на покритие на мрежата и на границите на покритие на клетката.
Multi-carrier технологията може да бъде внедрена само със софтуерно обновяване във всички WCDMA/HSPA базови станции с два или повече активни канала. Потребителите на едночестотни, мултичестотни и MIMO могат да използват едни и същи честотни канали едновременно, което позволява безпроблемно внедряване на MIMO и multi-carrier в съществуващите мрежи.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас