“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ кариера
бр. 5, 2009

09 фев
2009
 
 

—. Ѕезуханова за ангажиментите: »нтересно ми е и не гледам часовника

1903 прочитани€

ќт декември 2008 г. —аша Ѕезуханова пое отговорното управление на бизнеса на Hewlett-Packard в държавните администрации на 27 държави от региона на ÷ентрална и »зточна ≈вропа. “ова е най-сериозното признание от страна на корпораци€та за управленски€ опит и професионалните успехи, постигнати от Ѕезуханова на български€ »“ пазар. —ред новите й отговорности ще бъдат продажбите и реализаци€та на системни и технологични решени€ в областта на сигурността, отбраната, публичните финанси, здравеопазването и електронното управление, като т€ ще отговар€ за пълни€ цикъл на бизнеса на HP в сферата на държавната администраци€ - от започването до изпълнението на проектите. Ѕизнесът на HP в държавните администрации е най-значими€т и съставл€ва над 50% от приходите, които компани€та реализира от индустриалните сектори на ÷»≈. “ой доби още по-гол€ма тежест след сливането с EDS, водещ световен доставчик на системи за публични€ сектор.

—аша Ѕезуханова

—тъпвате на нови€ си пост в момент, доста труден за глобалната икономика и големите играчи в не€; с какви предизвикателства е свързана пром€ната точно в тези услови€?

 ризата може да се оцен€ва от две различни гледни точки – предизвикателство пред икономиките и домакинствата, необходимост от редефиниране на политиките и инвестиционен скептицизъм в региона. “€ обаче има и позитивен, пречистващ ефект – автоматизиране на ръчни процеси, това е »“; внедр€ване на системи за финансов и управленски контрол, което е също »“; аутсорсинг към финансово конкурентни пазари – »зточна ≈вропа е европейски€т адрес. ¬ такъв контекст намирам новата си задача за двойно по-интересна, защото имам възможност да работ€ по нови стратегии за адресиране на тези бизнес възможности.

 ак се справ€те с толкова много ангажименти?

»нтересно ми е и не гледам часовника. –абот€ по много часове тези дни.

 акви цели си постав€те във връзка с новата си длъжност?

Ќ– е лидер в региона с много опит и големи екипи в областта на публични€ бизнес. –абот€ по стратеги€ за развитие на нови сегменти, успехът в които ще затвърди допълнително позициите ни.

 акви очаквани€ ви възлагат и какви постижени€ очакват от вас ръководителите на корпораци€та Hewlett-Packard – освен огромно признание от страна на HP за ваши€ управленски опит и професионалните успехи, новата ви позици€ е свързана със сериозни отговорности?

ƒа разви€ бизнеса в посока затвърждаване на позициите в установени пазари като централноевропейските и да изград€ структурите в развиващите се. »ма и проекти, които се реализират по eвропейски програми – за т€х екипът ми работи по специални стратегии.

Ќа какъв етап е интеграци€та на бизнеса на EDS, водещ световен доставчик на системи за публични€ сектор, с HP и ще се усети ли скоро ефектът на сделката и върху пазарите на ÷ентрална и »зточна ≈вропа – в частност и в Ѕългари€? ѕо какъв начин ще се отрази тази мега-сделка върху дейността на HP Ѕългари€ и върху глобални€ център за обслужване на клиенти?

¬ече имаме първите съвместни проекти с екипите на EDS в региона. Ќад€вам се скоро и в Ѕългари€ да има конкретна задача, ко€то предполага въвличането на такъв клас консултантска експертиза.

—нимка: P:\Cw2009\CW 05'2009\snimki za karieri – —аша Ѕезуханова

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас