Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
08 яну
2009
 
 

Lenovo уволнява 2500 човека

Заплатите на мениджърите в компанията се съкращават с 30 до 50 %

3066 прочитания
Китайския производител на персонални компютри Lenovo през първото тримесечие на 2009 година ще съкрати 2500 човека, което представлява 11 процента от общия щат, съобщава компанията в съобщение до медиите. Освен това заплатите на ръководителите на компанията ще бъдат съкратени с 30 до 50 процента.
Необходимостта от реструктуриране е свързана с това че Lenovo, ще претърпи загуби за едно тримесечие за пръв път от почти три години. Уволненията и другите мерки ще позволят на компанията на спести 300 милиона долара към края на финансовата година, която приключва през март 2010 година.
Причината за съкращенията на персонала и намалените разходи е световната финансова криза, която води до занижаване на търсенето на персонални компютри. По данни на Lenovo, повечето компании страдат от забавения темпов ръст на китайската икономика.
В информацията от производителя се съобщава още, че в рамките на реструктурирането няколко отделни бизнес структури на Lenovo в Китай и Азиатско-Тихоокеанския регион ще бъдат обединени в една компания, която ще се нарича Asia Pacific and Russia (APR).
Производителят стана известен през 2005 година, когато придоби компютърното производство на IBM. Сега компанията се счита за четвъртия по големина доставчик на персонални компютри на световния пазар след Hewlett-Packard, Dell и Acer.
Припомняме, че световната финансова криза доведе до съкращения на работници по целия свят. Икономическия спад засегна особено силно банковата сфера и компаниите занимаващи се към добив на полезни изкопаеми.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас