Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
бр. 44, 2008

01 дек
2008
 
 

Globul ще развива ключови компетенции у 504 служители по европроект

2039 прочитания

Началото на обученията по проекта „Развитие на ключови компетенции у служителите на Космо България Мобайл ЕАД – инвестиция в бъдещето” беше обявено на 27 ноември от Соня Славчева, директор „Човешки ресурси и администрация” на Globul, и Иван Басан, директор "Обслужване на клиенти" в Globul. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на първа фаза на програмата “Квалификационни услуги, обучение на заети лица” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Сумата на инвестицията по проекта е 558 625,84 лв., от които размерът на безвъзмездната финансова помощ е 391 166 лв. (200 000 евро), така че самоучастието на телекома е от 167 459,84 лв. ЕСФ и българската Агенция по заетостта ще предоставят 70% от сумата. Проектът е с най-високата опция за съфинансиране и е най-големият по брой бенефициенти от финансираните предложения по ОПРЧР. Сред проектите, получили финансиране по тази схема на ОПРЧР, бяха програмата за развитие и обучение “Професионалист” (ПРОФИ) на Евроком Кабел Мениджмънт България на стойност 500 000 лв. с партньор в квалификационните услуги Факултетът по телекомуникации на Технически университет – София, и инициативата на БТК Груп с бюджет от 280 хил. лв., предвиждаща 260 инженери от БТК и vivatel да преминат курс за повишаване на квалификацията.

Срокът на изпълнение на проекта на Globul е 18 месеца и тъй като договорът е подписан през април, обученията ще трябва да приключат до октомври 2009 г. През август Globul проведе процедури за избор на изпълнители по Закона за обществените поръчки. Избраните обучители са 4 компании – Eagle`s Flight – за курсовете по управление на стреса, Develor – за работа в екип, ConsulTeam – за комуникационни умения и Bels & Belin – за езикови обучения.

Инициативата предвижда обучение на 504 от служителите на Globul, като 284 от тях са от отдел „Обслужване на клиенти”, останалите 220 ще бъдат кадри от другите дирекции на телекома.

Работещите в дирекция „Обслужване на клиенти” ще преминат през специална програма от 8 модула на обучение с цел повишаване на ефективността при обслужване на клиенти и постигане на тяхната по-висока удовлетвореност и за подобряване на компютърните, езиковите и общите им комуникационни умения. Осемте курса са: езиково обучение по английски език; компютърни курсове (e-learning Power Point, Outlook, Excel Advanced), обучение в умения за обслужване на клиенти; търговско обучение по продажбени умения; обучение по умения за работа в екип; обучение по комуникативни умения; обучение по управление на стреса и разрешаване на проблеми; обучение на вътрешни обучители в групово-динамичен психотренинг. Част от обученията ще бъдат проведени в електронна среда. Отделите извън дирекция „Обслужване на клиенти“ ще могат да преминат на обучение само през три от модулите - за придобиване на езикови умения по английски език, за компютърни умения и за работа в екип. Към момента кадрите от кол-центъра на Globul вече са преминали обучение по управление на стреса.

Агенцията по заетостта обяви и открита процедура за конкурентен подбор на проекти по схемата за безвъзмездна финансова помощ “Квалификационни услуги и обучения за заети лица” – фаза 2, финансирана по ОПРЧР. Крайният срок за подаване на предложенията е 15.09.2010 г. Общият бюджет на схемата е в размер на 50 000 000 лв. Кандидатите могат да изпращат проектите си във всички дирекции “Бюро по труда”.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас