Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
27 ное
2008
 
 

Тайванските соларни клетки носят двойно повече приходи за трето тримесечие на 2008 г.

9821 прочитания
Страница 1 от 2

Азиатските производители отчитат 103% скок на заявките, главно от страни, търсещи изход от високите цени на петрола

Тайванските производители на соларни инсталации, използвани за генериране на електричество от слънчевата енергия, са реализирани през третото тримесечие на 2008 г. приходи, двойно по-големи от същия период на м.г. Този ръст се дължи на засилените поръчки от държави, които търсят начини да избягат от високите цени на петрола, съобщават от тайванския съвет за развитие на износа (TAITRA).
Шест от производителите на соларни клетки, чийто акции се търгуват на тайванската фондова борса, са обявили за тримесечието постъпления в размер на NT$22,1 млрд. (или $681,7 млн.), което е със 103% повече от постигнатите за същия период на 2007 г. NT$10,8 млрд. Сред тези компании са Motech Industrial, Gintech Energy, E-Ton Solar Tech, Sino-American Silicon Products, Sinonar и Green Energy Technology. Motech, Gintech and E-Ton са сред 10-те най-големи световни производители на соларни клетки.
Търсенето на слънчеви инсталации и други алтернативни енергийни източници нарасна след скока в цените на петрола. Правителствата в Европа и Япония субсидират инсталирането на мощности за слънчева енергия. В резултат нарасналите поръчки за соларни клетки вдигнаха средната им продажна цена.
"В много страни по света бяха стартирани мащабни проекти за генериране на енергия от Слънцето, включително в държавите от Близкия изток, производителки на петрол", заявява на своя web сайт анализаторската агенция Fuji-Keizai.
Анализаторите очакват, че новият президент на САЩ ще вземе решение за нов федерален данъчен кредит (ITC) за соларните системи, тъй като действието на сегашния закон изтича в края на годината. Домашните потребители отлагат покупките до влизане в сила на новия ITC закон, така че тези "спящи" поръчки могат доведат до скок в покупките през втората половина на 2009 г.
През тази година производителите на соларни клетки са най-добре представящият се сегмент от тайванската хай-тек индустрия, която включва компании, занимаващи се производството на всякакви продукти - от полупроводници до плоскопанелни дисплеи, компютри, мобилни телефони и цифрови плейъри. Добрите резултати привличат и нови инвеститори в тайванския "соларен" бизнес.
Green Energy Technology, която прави силициеви подложки, използвани като базов материал за соларните клетки, обяви на 1 септември, че спечелила годишни поръчки в размер на €39,86 млн.($58,77 млн.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас