“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »нформационно общество
01 сеп
2008
 
 

Ќаръчник за защита на децата в »нтернет пуска D-Link във ¬еликобритани€

49 от британските младежи до 17 г. имат собствен онлайн профил, показва проучване на телеком регулатора Ofcom.

2009 прочитани€

–ъководство „—игурни и информирани", което предупреждава невръстните потребители за опасностите в онлайн пространството, бе издаден във ¬еликобритани€ със съдействието на D-Link, съобщават от компани€та.  нигата има за цел да култивира в подрастващите по-гол€ма лична отговорност, докато сърфират и учат онлайн.
Ќаскоро във ¬еликобритани€ са били об€вени резултатите от изследване, направено от телекомуникационни€ регулатор Ofcom, чи€то цел е да се установи вли€нието на социалните мрежи върху живота на британците. ¬ проучването са участвали 5 хил€ди възрастни и повече от 3 хил€ди деца. —поред данните от изследването, 49 процента от децата на възраст между 8 и 17 години имат собствен онлайн профил, а почти половината от т€х ползват подобен профил в социални онлайн мрежи като Bebo и MySpace.
—поред јндрю ћълхоланд, маркетинг мениджър в D-Link ¬еликобритани€, компани€та му „приветства усили€та на издател€ Home Office и всички инициативи на сайтове за социални мрежи, които вод€т отговорна политика към потребителите и се стрем€т да превърнат онлайн „сърфирането" в забавно и най-вече сигурно прежив€ване." —поред него издаденото ръководство подпомага наръчниците на Home Office с препоръки за специфични действи€, които родителите и учителите тр€бва да предприемат в насочването на онлайн поведението на децата.
Ќаръчникът е дело на  им “омас, журналист на свободна практика, специализиран в сферата на образованието, бизнеса, високите технологии.  им “омас пише за попул€рни медии като The Guardian, Financial Times, IT Week, Information World Review и редица издани€.
CW/Ѕ

≈“» ≈“»:
D-LinkOfcomрегулатор
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас