Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
бр. 25, 2008

27 юни
2008
 
 

1Gbps скорост за домашен потребител предлага ITD Network

2887 прочитания

ITD Network изгражда високотехнологична оптична мрежа в Пловдив, предоставяща 1Gbps скорост за всеки домашен потребител, съобщиха от българския Интернет оператор. Пакетите и услугите, които ще се предлагат на клиентите, носят името „Cooolbox"и включват високоскоростен Интернет достъп и фиксирана гласова телефонна услуга, уточниха от доставчика.

Оптичната мрежа вече е изградена в централната градска част на Пловдив, като компанията планира покритие 80% от града до средата на 2009 г. Направената от ITD Network инвестиция в проекта до този момент надхвърля 1 милион лева.

Технологията, използвана при изграждането на мрежата, е т.нар. "оптика до дома по директно влакно" (FTTH - Fiber To The Home) и се внедрява за първи път в България от ITD Network. Тази технология гарантира по-висока стабилност на мрежата при лоши метеорологични условия и гръмотевични бури, тъй като оптичното влакно не се влияе от електрически смущения и не зависи от междинно електрозахранване по трасето.

Технологията позволява скорости над 1 Gbps, a това дават възможност на потребителите да ползват в дома си едновременно високоскоростен интернет, телефонни услуги и телевизия, включително в HD формат и с гарантирано качество на всяка от услугите.

Основният пакет Cooolbox се предлага на цена 24,9 лв. с ДДС на месец и включва Интернет достъп със скорост 20 Mbps както при download, така и при upload, без значение дали се отнася за българско или международно Интернет пространство. Фирмата гарантира еднаква локална вътрешна скорост между абонати на мрежата, както и до абонати в мрежите на CityLAN – Пазарджик, Еscom – Хасково и Internet Group - Стара Загора.

В цената на пакета е включен още домашен телефон със 100 безплатни минути за разговори към фиксирани мрежи в България, страните от Европейски съюз, както и към фиксирани и мобилни мрежи в САЩ и Канада. Инсталационната такса на пакета е 30 лв. за пакетите Comfort и Extra, а за варианта CooolNet Ultra е 99 лв.

Към платформата Cooolbox се въвежда услугата „Гаранция за връщане на парите“ (Money Back Guarantee). Чрез нея клиентът получава обратно инсталационната такса, която е платил, ако не е доволен и се откаже от услугата до един месец от нейното активиране.

CW/Б

ЕТИКЕТИ:
Cooolbox
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас