Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
14 май
2008
 
 

HP взе EDS за $13,9 млрд.

3634 прочитания

HP и EDS обявиха, че са подписали очакваното от всички, според което HP ще закупи EDS. За тази цел HP ще плати $25 на акция или общо за $13,9 млрд. Условията по договора са били единодушно одобрени от бордовете на директорите на HP и EDS, заявиха от HP България.
Сделката се очаква да приключи през втората половина на 2008 г., като удвои приходите на HP от услуги, които през финансовата 2007 г. са били близо $16,6 млрд. Общите приходи на поделенията за услуги на двете компании, считано в края на фискалната 2007 г. за всяка компания, са били над $38 млрд., а броят на служителите - над 210 хил., обслужващи клиенти в повече от 80 страни.
HP възнамерява да основе нова бизнес група - "EDS an HP company", чието седалище ще се помещава в съществуващите офиси на EDS в Плано, Тексас. След финализиране на сделката, HP планира EDS да продължи да се ръководи от Роналд Ритенмайер, председател, президент и главен изпълнителен директор на EDS, който ще стане част от изпълнителния съвет на HP и ще отговаря пред Марк Хърд, председател и главен изпълнителен директор на HP.
"Сливането между HP и EDS ще създаде водеща сила в глобалните ИТ услуги, твърди Марк Хърд. - Заедно ще бъдем по-силен бизнес партньор, предлагащ на клиентите си възможно най-широкото и конкурентно портфолио от продукти и услуги на пазара. Това ще затвърди нашите усилия да помогнем на потребителите да управляват и трансформират технологиите си с цел постигане на по-добри резултати."
Според Ритенмайер това е добра сделка за акционерите на EDS, защото предлага голяма стойност под формата на значителни премии към борсовата стойност на компанията. „Тя е добра и за нашите клиенти, защото съчетанието между двете глобални компании и общите квалификации на нашите служители ще даде тласък на иновациите и ще подобри стойността им в множество области", добавя Ритемайер.
Придобиването на EDS ще позволи на HP да подобри предлагането на услуги. Специфичните услуги, предлагани от двете компании, са: аутсорсинг на ИТ дейностите, в т.ч. услуги от информационни центрове, услуги на работното място, мрежови услуги и управление на сигурността; аутсорсинг на бизнес процесите; приложения, в т.ч. развитие, модернизация и управление; консултации и интеграция; технологични услуги.
Сливането на двете компании ще предложи дългогодишен опит при предлагането на услуги на клиенти в сектори като държавната администрация, здравеопазването, производството, финансовите услуги, електроенергията, транспорта, далекосъобщенията и потреблението и търговията.
Според клаузите на договора, при финализирането на сделката акционерите на EDS ще получат $25 за акция. Придобиването подлежи на прилежащи условия за финализиране, в т.ч. получаването на национални и международни одобрения от регулаторните органи и от акционерите на EDS.

Препоръчваме ви:
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас