Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сървъри
08 май
2008
 
 

12-ядрени сървърни процесори ще пуска AMD през 2010

7733 прочитания
АMD планира да пусне в производство сървърен процесор с 12 ядра, под името Magny-Cours, и неговото появяване на пазара се очаква да стане през първата половина на 2010 година.Този ход ще промени предишните планове на компанията за бъдещо стартиране на производството на осем ядрени чипове. Magny-Cours ще включва два 6-ядрени процесора на разделени чипове в един процесорен пакет. Според представител на AMD това е много по-реалистична цел от това да се включат дванадесет ядра в един чип, което оскъпява производството му.
12-ядрения процесор ще включва 12 мегабайта от L3 кеш и ще поддържа DDR3 RAM.
АMD прави този скок от 6-ядрения чип, наречен Istanbul, който се очаква на пазара през втората половина на 2009 година.
През последния месец AMD официално потвърди плановете си за пускане на 8-ядрения сървърен чип, наречен Barcelona през 2009 година, но сега той е заместен от Istanbul, който ще бъде последван от Magny-Cours през 2010 година.
AMD планира още пускането на 6-ядрения чип, с кодовото име Sao Paulo през 2010 година. Този продукт ще включва 6 мегабайта от L3 кеш и поддържат DDR3 RAM. Според представители на компанията Sao Paulo може да посрещне нуждите на системите, за които не са необходими 12-ядрени компоненти.
6-ядрения чип ще бъде енергийно ефикасен, благодарение на използването на 45 нанометровите процеси, което е подобрение в сравнение с 65 нанометровата обработка, използвана при създаването на Barcelona.
От своя страна Intel ще започне продажбата на своя 6-ядрен сървърен процесор Xeon, наречен Dunnington през втората половина на тази година, след което планират да преминат към 8-ядрените процесори. Компанията е продала 78.5 процента от чиповете през първата половина на 2008 година, докато AMD държи едва 20.6 на сто от пазарния дял.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас