Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
14 апр
2008
 
 

Словенската HERMES SoftLab ще бъде купена от сръбската ComTrade Group

Сделката за компанията, част от която е и българският дистрибутор NT-CHS, ще бъде финансирана от UniCredit

2290 прочитания

Акционерите на HERMES SoftLab са приели предложението за изкупуване на компанията от ComTrade Group, направено на 18 март 2008, съобщиха от NT-CHS, която е част от ComTrade. Обединеното дружество ще стане една от най-големите ИТ компании в Югоизточна Европа, която ще предлага пълен набор от ИТ решения и услуги, като ще продължи да дистрибутира ИТ продукти в региона. Новото дружество не само ще засили позициите на двете обединяващи се фирми на съществуващите пазари, но й ще помогне за по-нататъшната експанзия в Югоизточна Европа, както и на други пазари в ЕС, САЩ и Близкия изток, твърдят от сръбската компания. Обединената компания ще има 1600 служители с общи приходи в размер на 300 млн. евро и ще оперира в 14 страни. UniCredit Group ще осигури финансирането на дълговете и ценните книжа на ComTrade Group и чрез своето поделение Principal Investments ще държи 21% миноритарен дял в обединеното дружество.
"Това стратегическо партньорство ще ускори развитието на ИКТ центровете в Адриатическия регион и ще подобри възможностите за ръст на продажбите на другите международни пазари. Стратегията на ComTrade Group е фокусирана върху развитието на широк набор от продукти и услуги и подобряване на нашите оферти за пазарите с голям потенциал, по-специално в САЩ и Близкия изток. По всяка вероятност в близките години ще пуснем наши акции и на борсите", заяви Веселин Йевросимович, президент на ComTrade Group.
''Ще разширим нашето присъствие в Адриатика и ще ускорим изграждането на регионална мрежа от софтуерни инженерни центрове, заяви на свой ред Грегор Шмрекар, CEO на HERMES SoftLab. - Очакваме значително засилване на нашето присъствие в САЩ и близкоизточните пазари, където засега сме слабо представени."
Според него за служителите на Hermes SoftLab сделката означава, че ще продължат да работят на едно от „най-стимулиращите" места в региона, сегашните акционери в компанията ще спечелят също, а клиентите ще получат повече и по-дорби услуги.
ComTrade Group включва общо 11 компании и е една от най-големите ИТ фирми в Югоизточна Европа. Има над 800 служители и работи в 7 страни в региона, включително в България чрез NT-CHS, присъства и на пазарите в САЩ и Близкия изток. Словенската HERMES SoftLab разработва софтуер и ИТ решения за доставчици на услуги в сферата на базите данни, лотарии, телекомуникации, финансови организации и държавна администрация. Създадена е през 1990 г. в Любляна, но вече разполага с доста офиси в Европа и САЩ. Броят на служителите на HERMES SoftLab също надхвърля 800.
CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас