“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ћалък и среден бизнес
31 мар
2008
 
 

ѕортугалска »“ фирма търси дистрибутори в Ѕългари€

Clasus е световен лидер в интерактивните технологии и оборудване.

5739 прочитани€
—траница 1 от 2

ѕортугалската компани€ Clasus - световен лидер в интерактивните технологии и оборудване, търси възможност да пробие и на български€ пазар. “ова съобщи √ил ћаседо, мениджър ““ърговски обучени€” в Clasus, който беше член на португалската делегаци€, посетила Ѕългари€ по специален повод. Ќа 31 март изпълнителни€т директор на »зпълнителна агенци€ за насърчаване на малките и средните предпри€ти€ —танимир Ѕързашки и …оаким  ун€, президент на јсоциаци€та за малки и средни предпри€ти€ на ѕортугали€ (APME – Portugal) подписаха в сградата на ћинистерството на икономиката и енергетиката в —офи€ споразумение за сътрудничество.

…оаким  ун€ и —танимир Ѕързашки

— постав€нето на подписите си под документа, двамата ръководители поеха ангажимент да си партнират в областта на развитието на малките и средните предпри€ти€, като предостав€т реални възможности за разшир€ване на бизнес контактите между предпри€ти€та от Ѕългари€ и ѕортугали€. ƒвете страни поемат задължени€ за обмен на бизнес-информаци€, свързана с международната търгови€, възможностите за инвестиране, бизнес коопериране и политиките за насърчаване на развитието на малките и средните предпри€ти€.

Ѕългарската и португалската страна ще си сътрудничат при организиране на меропри€ти€ в услуга на малките и средните предпри€ти€, като разм€на на посещени€ на предприемачи, организиране на участието им в бизнес форуми и семинари, търговски изложени€, изложени€ и други промоционални дейности.  

—поред …оаким  ун€, в ѕортугали€ бро€т на фирмите в малки€ и среден сектор е дори прекалено висок. ƒържавата има планове да създаде благопри€тни услови€ за микропредпри€ти€, за да могат и те да станат големи играчи. ѕред ѕортугали€ е предизвикателство създаването на услови€ за стимулиране на предприемачеството, нови работни места, стимули за бизнеса, и всичко това да доведе до разрастване на дейността на малките и средните фирми. “√отови сме да предложим на българските фирми обучени€ за мениджъри в секторите, които имат най-гол€ма нужда от това”, каза той.

ѕортугали€ е държава-член на ≈вропейски€ съюз още от 1996 г. “»маме натрупан сериозен опит в сферата на износните дейности, техническа помощ и насърчаване на малки и средни фирми”, отбел€за  ун€, като наблегна на възможността Ѕългари€ да почерпи от натрупаните знани€.

ѕрез 2007 г. компани€та Clasus представи иновативна на б€ла учебна дъска, ко€то работи посредством безжична електромагнитна индукционна технологи€. ”стройството е изключително икономично – харчи по-малко от 1 ват, и не консумира електроенерги€ от електрическата мрежа. »ма опци€ да се свърже чрез USB порт към преносим или настолен компютър и да се захранва от тази машина.

1 2
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас