Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Малък и среден бизнес
бр. 12, 2008

28 мар
2008
 
 

Microsoft предлага нови open source инструменти

1222 прочитания

Microsoft включва в Accessibility Developer Center нови онлайн ресурси, както и два оpen source инструмента в помощ на разработчиците при създаването и тестването технологични продукти.

Новата уеб страница Microsoft Accessibility Labs е част от Accessibility Developer Center в Microsoft Developer Network (Msdn). Тя е предназначена да бъде в помощ на разработчиците чрез ресурси, включващи от софтуерен инструментариум до прототипи, като по този начин стимулира динамичния контакт между разработчици, изследователи и потребители. С два нови инструмента - UI Accessibility Checker (AccChecker) и UI Automation Verify (UIA Verify), софтуерният гигант ще подпомогне разработчиците при тестването на реализирани решения и функционалности на базата на Microsoft Active Accessibility (Msaa) или Microsoft User Interface Automation (UIA). Двата инструмента вече са на разположение в оpen source развойната платформа CodePlex на Microsoft.

AccChecker улеснява, според Microsoft, онези тестери, които нямат предварителен опит с Msaa. Инструментът поддържа три неща: инструмент за потребителския интерфейс - за първоначално тестване на потребителския интерфейс, набор от развойни интерфейси (APIs) за създаване на автоматични тестове както и инструмент за самия изходен код. Инструментът за потребителския интерфейс генерира като резултат от теста списък с пропуските и грешките, както и предупреждения. Документирането на всеки от недостатъците дава възможност на тестера да анализира причината за проблема и как той би повлиял на потребителя, както и да вземе правилното решение за отстраняването на проблема.

След като всички недостатъци бъдат отстранени, развойните интерфейси служат за създаване на регресионни тестове. А за онези тестери, които са доста добре с програмирането, е добра алтернатива е другият инструмент, предназначен за тестване на ниво сорс код.

При UIA Verify става дума за работна рамка за автоматизиране на тестовете, предназначен за опростяване на автоматизираното тестване Microsoft UI Automation решенията. Рамката служи за основа на инструменти като UI Automation Test Library и Visual UIA Verify, графична потребителска среда за тестов фреймуърк.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас