Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Малък и среден бизнес
28 мар
2008
 
 

България и Португалия ще си сътрудничат за развитието на МСБ

Двете страни - Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Асоциацията за малки и средни предприятия на Португалия, ще подпишат споразумение, с което поемат задължения за обмен на бизнес-информация, свързана с търговията, възможностите за инвестиране, политиката и мерките, предприети от всяко от двете правителства за насърчаване на интернационализацията на малките и средните предприятия.

2192 прочитания
Споразумение за сътрудничество ще подпишат Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Асоциацията за малки и средни предприятия на Португалия (APME – Portugal). Събитието ще се проведе на 31 март 2008 г. в 14.00 часа в Министерството на икономиката и енергетиката.
Документът предвижда ИАНМСП и APME да бъдат партньори в областта на развитието на малките и средните предприятия, като предоставят реални възможности за разширяване на бизнес контактите между предприятията от България и Португалия. Двете страни поемат задължения за обмен на бизнес-информация, свързана с търговията, възможностите за инвестиране, политиката и мерките, предприети от всяко от двете правителства за насърчаване на интернационализацията на малките и средните предприятия.
Българската и португалската страна ще си сътрудничат при организиране на мероприятия в услуга на малките и средните предприятия, като размяна на посещения на предприемачи, организиране на участието им в бизнес форуми и семинари, търговски панаири, изложения и други промоционални дейности.
APME – Portugal  е  неправителствена  организация, създадена  през  1998 г. с цел защита на малките и средни предприятия. Президентът на Асоциацията изпълнява функциите на вицепрезидент в Европейски алианс за малък бизнес (ESBA), представляващ европейска конфедерация с 42 институции, чиято дейност е свързана с МСП от 22 страни. Целта на APME е развитие и интернационализация, подобряване на качеството и квалификацията на човешките ресурси, модернизиране на производствената база в португалските МСП. Асоциацията разработва програми за модернизация и управление на МСП, извършва диагностика, планира и подготвя дейността им, организира конференции, семинари и сесии за обучение, издава списание и бюлетин за МСП; представя МСП на международни изложения.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас